Accente rustice in case moderne

09 noiembrie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Lemnul este unul dintre cele mai utilizate materiale in amaneajarile interioare fiind prelucrat sub diverse forme precum furniruri, triplustratificari, panouri lemnoase etc. Chiar daca din punct de vedere financiar mobilierul din Pt laminat sau furniruit s-a impus pe piata, calitatea lemnului masiv a ramas foarte apreciata.
 
Producatorii de mobilier si designerii s-au specializat in prelucrarea lemnului masiv oferind o forma moderna si un design care urmareste linia fireasca, naturala a lemnului. Calitatile naturale, nodurile si fisurile lemnului sunt amplificate si valorificate astfel incat forme simple create de natura, la care poate nici nu v-ati gandit, ar putea face parte din decorul casei dumneavoastra.
Ce este extraordinar, aceste piese de mobilier le puteti crea chiar dumneavoastra, iar prin originalitatea lor devin un concurent serios pentru mobilierul din Pt. Si cum in ultimii ani sursa de inspiratie a designerilor Blue Nature este chiar natura, aveti mari sanse sa aveti o casa amanajata in tendinte.
 
Tot mai multe piese de mobilier sunt realizate prin utilizarea finisajelor brute, asa cum se gasesc ele in mediul lor natural. Multifunctionalitatea este un mod normal de abordare a pieselor, utilizarea acestora fiind de multe ori dubla, atat scaun, cat si masuta. Imbinarea cu alte materiale se face dupa acelasi principiu - totul natural, astfel pielea si tesaturile sunt preferate pentru tapiserii si componente matalice sau din sticla pentru completarea designului.
 
Lemnul este finisajul care chiar si asociat cu alte materiale permite o extraordinara punere in valoare a spatiilor in care este utilizat. Mobilierul pe care modernistii il incadreza in stilul rustic se preteaza atat pentru spatiile interioare, cat si pentru cele exterioare, cu conditia sa fie ferite de soare, apa si inghet daca nu sunt tratate cu lacuri de protectie. Daca ati decis sa includeti lemnul in amenajarea casei dumneavoastra, nu va opriti doar la o masuta de cafea, ci incercati sa sa alegeti acest material si pentru accesorii, cum ar fi lampadare, veioze, rame pentru tablouri sau fotografii, vaze pentru flori si vase decorative.
Pentru a realiza o imagine unitara nu se recomanda combinarea mai multor esente sau nuante de lemn.
 
Mobilier din lemn
Fotoliu din lemn Masa din lemn
Masuta si scaun lemn Scaune din lemn
Veioza din lemn Veioza lemn

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Elemente de feronerie Elemente de feronerie
Scaune, fotolii, banci si mese fabricate in Romania Scaune, fotolii, banci si mese fabricate in Romania
Un birou amenajat in mod ideal pentru un proaspat scolar Un birou amenajat in mod ideal pentru un proaspat scolar
Bonaldo, relaxare in stil italian Bonaldo, relaxare in stil italian
Alegerea mobilierului pentru birou Alegerea mobilierului pentru birou
Tapitarea mobilei vechi: cum ii prelungesti viata si cum o faci mai sigura Tapitarea mobilei vechi: cum ii prelungesti viata si cum o faci mai sigura

Vezi mai multe articole