Lifestyle

on

Rutina post-alergare: echilibru intre aportul si pierderile de lichide, consum de carbohidrati si proteine

12 iulie, 2019

Alergatul este o activitate benefica organismului uman si, totodata, printre cele mai accesibile tipuri de activitate fizica, alaturi de mersul pe jos. Beneficiile alergatului (jogging) sunt bine cunoscute atat pentru starea generala de sanatate, cat si pentru mentinerea unei bune conditii fizice. De regula, pentru a ne asigura un tonus corespunzator, pentru un echilibru muscular bun, dar si pentru reducerea riscului de aparitie a unor afectiuni, mai ales a celor cardiovasculare, medicii recomanda 30 - 45 de minute de miscare sau alergare usoara pe zi, cel putin trei zile pe saptamana. Pentru a transforma in beneficii tangibile efectele pe care alergatul le aduce starii noastre de sanatate, un aspect foarte important de care trebuie sa tinem cont este momentul post-efort si recuperarea dupa…

mai mult >
on

Vrei un mediu mai sanatos? Recicleaza!

24 iunie, 2019

Vara si-a intrat complet in drepturi, iar temperaturile ridicate impreuna cu poluarea fac aerul de nerespirat. In alte zone, vremea devine brusc instabila, cu vijelii puternice care doboara copaci, cu ploi puternice insotire de grindina care in cateva minute produc ravagii importante din cauza cantitatilor mari de apa cazute intr-un timp scurt. Toate aceste fenomene meteo extreme au legatura si cu poluarea pe care o producem prin actiunile noastre. Lumea fizica nu produce resturi, deseuri sau gunoaie; nici lumea organica. Gunoiul apare si se naste odata cu omul; suntem incapabili sa reintegram in natura resturile ramase neconsumate sau excedentul de productie. Omul modern este dependent de industrializare si de produsele acesteia, iar in ultimii zeci de ani cantitatile de deseuri produse au…

mai mult >
on

Cartier Hub transforma un cartier intr-o comunitate!

04 iunie, 2019

Te provocam sa iti imaginezi un spatiu plin de culoare si vibe pozitiv! Un loc in care sa te simti ca acasa! Un loc unde imaginatia si creativitatea pot zburda libere si linistite! Un loc unde sa poti citi, munci, distra si relaxa... si chiar toate in acelasi timp! Daca nu ai aflat inca, acest loc exista deja – Cartier Hub este primul spatiu de cursuri, evenimente si coworking inaugurat de un centru comercial privat, unde se incurajeaza creativitatea, antreprenoriatul si spiritul civic al comunitatii. La Cartier Hub ai acces la idei, dar si la resurse, poti citi si lucra in liniste sau poti participa la cursuri de actorie, dans, pictura, ateliere de dezvoltare personala, jocuri de grup si multe alte. Cartier Hub are o suprafata de aproximativ 300 metri patrati si pune la dispozitia locuitorilor…

mai mult >
on

Organizarea corecta a alimentelor in frigider

28 mai, 2019

Daca iti doresti ca mancarea din frigider sa reziste o perioada cat mai mare de timp, dar si sa eviti infestarea ei cu microbi si bacterii, trebuie sa cureti periodic frigiderul, iar alimentele din el trebuie asezate si organizate corect. In primul rand trebuie sa stii ca temperatura din frigider nu este uniforma. Aerul cald, fiind “mai usor” se ridica, iar cel rece, fiind “mai greu”, va ramane in partea de jos a frigiderului. Nu ne intelege gresit, chiar daca in tot frigiderul aerul este mai rece, in partea de jos vei gasi intotdeauna un aer mai rece decat cel din partea superioara. De asemenea, pe usa frigiderului aerul este “mai cald” decat in restul frigiderului. Alimentele trebuie aranjate in functie de marime si de tipul lor - fructe, legume, lactate, gustari si mancare preparata.…

mai mult >
on

Super-peste pentru super-sanatate

20 mai, 2019

Cand vrei sa mananci peste si nu mai stii ce sa alegi, ia in calcul sardinele. Desi de dimensiuni reduse, sardinele joaca un rol urias in ecosistemele marine. Ele sunt hrana gigantilor oceanelor - balene, foci, rechini - si, totodata, o sursa vitala de proteine sanatoase pentru oameni. Daca inca nu ti-ai delectat papilele gustative cu acest pestisor, da-i o sansa, iar daca l-ai incercat deja, lasa-ne sa iti mai dam cateva motive pentru care ar trebui sa il consumi cu regularitate. Putina istorie Nu se stie originea exacta a sardinelor, dar se spune ca au existat in numar impresionant in jurul insulei Sardinia - de unde le vine si numele. Sardinele au fost apreciate dintotdeauna de locuitorii din apropierea marilor, insa Napoleon Bonaparte le-a dat un plus de popularitate. Cum? A venit cu ideea…

mai mult >