on

Accesorii care iti transforma mobila de bucatarie intr-una extrem de eficienta

12 mai, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Bucataria este acel spatiu in care fiecare om isi petrece o parte din timp, fie pentru a gati, fie pentru a incalzi mancarea, fie pentru a pregati o cafea sau un ceai, fie pentru a socializa. Este un spatiu in care ori de cate ori cineva este prezent, exista activitate.

Daca in alte camere ale casei mobilierul poate fi unul minimalist, in bucatarie trebuie sa fie cat mai complex si cat mai bine organizat, in asa fel incat orice misiune culinara sa fie dusa la bun sfarsit cu rapiditate si succes. Pentru cei care vor sa ia misiunea de a-si amenaja bucataria in propriile maini, exista posibilitatea de a urma o scoala de mobila, in care fiecare detaliu legat de amenajarea acestui spatiu este discutat si fiecare secret este insusit.

Pentru toti ceilalti, exista profesionisti care se ocupa de proiectare mobila de bucatarie si alti profesionisti care se ocupa de realizarea mobilierului. Asta nu inseamna ca beneficiarului nu ii revine nicio responsabilitate. Chiar si atunci cand se opteaza pentru mobila de bucatarie la comanda, cel care da comanda trebuie sa fie foarte bine informat si sa stie ce sa ceara. In functie de micile detalii si de accesoriile folosite pentru constructie, pretul mobilei de bucatarie poate sa creasca si eficienta poate sa fie si ea una mai mare.

Care sunt cele mai importante accesorii de bucatarie care nu trebuie sa lipseasca din mobilier, pentru a crea eficienta?

  1. Blatul de bucatarie. Orice bucatarie are un blat, insa nu toate blaturile sunt eficiente. Conform celor de la Mam Bricolaj, alegerea blatului este esentiala pentru eficientizarea procesului de gatit. Exista blaturi din granit, din marmura, din beton, din lemn masiv sau din alte materiale, mai mult sau mai putin rezistente. Un blat bun este rezistent la socuri fizice, se poate curata usor si ofera un spatiu mare de lucru.
  2. Hota de bucatarie. Nu este parte din mobilier, insa va fi integrata in acesta. Tocmai de aceea, spatiul destinat hotei trebuie sa fie foarte bine ales. Aceasta trebuie sa cuprinda toata suprafata aragazului si sa poata prelua toate mirosurile neplacute pentru a le elimina afara din casa;
  3. Accesoriile pentru condimente. Unul dintre secretele gustului intr-o bucatarie este condimentarea corecta. Exista sute de condimente ce pot fi folosite in mii de preparate din intreaga lume. Pentru a putea fi folosite corect, acestea trebuie sa fie gasite rapid. Uleiul, faina, otetul si toate produsele ce pot fi puse intr-un recipient mai mare sau in sticle pot fi puse intr-un cos Jolly, cu dimensiuni corecte. Toate celelalte condimente pot fi agatate pe rafturi special dedicate acestui scop. Chiar si bucatariile foarte mici pot avea astfel de rafturi pentru condimente, care pot imbunatati spatiul nu doar din punct functional, ci si din punct estetic.
  4. Usi pentru mascarea cosului de gunoi, a masinii de spalat si a altor dispozitive care pot fragmenta aspectul compact al mobilierului. Mobila de bucatarie trebuie sa dea senzatia de curatenie si sa fie cat mai compacta. Aceasta trebuie sa acopere, asadar, tot ceea ce poate iesi in evidenta, cum ar fi cosul de gunoi sau diversele electrocasnice. Chiar si frigiderul poate sa fie incorporat in mobilier.
  5. Cat mai multe elemente din sticla sau inox. Chiar daca o bucatarie eleganta este realizata din lemn, nu trebuie sa lipseasca elementele din inox sau sticla. Acestea unt usor de curatat si pot imbunatati foarte mult spatiul din punct de vedere estetic. Protectiile pentru peretele din spatele aragazului sunt cele mai importante accesorii de acest fel.
  6. Accesorii de mobilier pentru uscarea si depozitarea vaselor. Uscarea vaselor poate sa fie o problema atunci cand spatiul blatului este mic, nefiind suficient spatiu pentru un uscator langa chiuveta. Se poate opta, insa, pentru un uscator incorporat intr-o piesa de mobilier deasupra chiuvetei, gandit in asa fel incat sa permita depozitarea farfuriilor, a oalelor si a tuturor tacamurilor.
  7. Bar. Chiar si in bucatariile mici isi poate gasi locul un bar, in care sa se depoziteze toate sticlele de bautura si toate paharele. Barul poate fi amenajat langa un perete gol sau pur si simplu intr-un spatiu central, atata vreme cat bucataria are suficient de mult spatiu.

Secretul unei bucatarii eficiente este amenajarea ei in asa fel incat fiecare obiect, oricat de mic ar fi, sa aiba propriul spatiu in care sa stea organizat si sa fie accesibil oricand. Tocmai de aceea toate accesoriile de bucatarie - rafturile, sertarele, elementele destinate uscarii vaselor si spatiile pentru tocat si manipulat mancarea  - sunt foarte importante, fiind sufletul intregii incaperi.

Este adevarat ca amenajarea bucatariei poate sa fie un proces destul de stresant, insa acest proces nu este repetat de foarte multe ori in viata si merita din plin sa fie tratat cu cea mai mare atentie.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

De ce sa alegi mobila din MDF la comanda? De ce sa alegi mobila din MDF la comanda?
Mobilier din piele naturala Mobilier din piele naturala
Cum alegi mobilierul potrivit pentru locuinta ta?! Cum alegi mobilierul potrivit pentru locuinta ta?!
Mobila din piese Lego. Pentru fanii impatimiti Mobila din piese Lego. Pentru fanii impatimiti
Cum sa intretinem pielea... Cum sa intretinem pielea...
Baldachinul Baldachinul

Vezi mai multe articole