on

Accesorii pentru un acoperis perfect

02 aprilie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

La constructia unui acoperis, invelitoarea metalica reprezinta doar o parte dintr-un sistem mult mai complex. Astfel, un acoperis este format din panouri, placi, membrane, elemente de tinichigerie pentru inchidere perimetrala, elemente de tinichigerie cu rol colector montate sub invelitoare, organe de fixare, elemente de aerisire/ventilare si de evacuare, sisteme de parazapada, sisteme de jgheaburi si burlane, elemente pentru etansari si altele.

Toate aceste accesorii sunt extrem de importante, asigurand functionalitatea acoperisului si totodata durabilitatea acestuia.

Elementele de tinichigerie pentru inchiderea perimetrala au rolul de a acoperi eficient si de a asigura protectia. Un exemplu de element de tinichigerie deosebit de important este dolia. Aceasta face legatura intre doua unghiuri de sarpanta si are rolul de a prelua si directiona catre streasina, respectiv sistemul de colectare a apei pluviale, precipitatiile acumulate intre unghiuri. Elementul de inchidere al invelitorii in partea de sus a acoperisului, acolo unde se unesc doua ape poarta denumirea de coama. Pentru montarea acesteia se folosesc bureti de etansare, banda de ventilare si capace de inchidere.

Pentru orice tip de acoperis ventilatia joaca un rol foarte important. Elementele de aerisire si ventilatie previn formarea condensului. Daca nu este folosit un sistem de ventilare adecvat, sub invelitoare se va forma condens care va dauna acoperisului. Pe sub invelitorile de tabla se foloseste folie de difuzie. Acesta permite iesirea vaporilor de apa din casa si impiedica patrunderea umezelii in straturile acoperisului.

Jgheaburile si burlanele fac parte din sistemul pluvial, iar rolul lor este de a colecta apa si pot avea sectiune rotunda sau rectangulara. Sistemele de parazapada se utilizeaza pentru a impiedica alunecarile masive de zapada. Ele se monteaza la marginea stresinii sau pe invelitoare.

Asadar, fie ca este vorba de renovarea unui acoperis sau construirea unuia de la zero, dupa alegerea tipului de invelitoare, un pas la fel de important consta in selectarea accesoriilor care vor asigura o viata lunga acoperisului.

Acest articol va este oferit de catre Specialistii WETTERBEST.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Calcul acoperis – Cum calculez corect necesarul de tigla metalica Calcul acoperis – Cum calculez corect necesarul de tigla metalica
Alegerea si montarea sistemului pluvial – prima parte Alegerea si montarea sistemului pluvial – prima parte
Intretinerea acoperisului Intretinerea acoperisului
Tabla cutata – Stii care sunt componentele stratului de otel? Tabla cutata – Stii care sunt componentele stratului de otel?
RUFSTER - Primul producător de țiglă metalică din România care folosește materie primă cu certificat verde XCarb® de la ArcelorMittal RUFSTER - Primul producător de țiglă metalică din România care folosește materie primă cu certificat verde XCarb® de la ArcelorMittal
Acoperisul Casei – Totul despre Invelitorile din Tabla Acoperisul Casei – Totul despre Invelitorile din Tabla

Vezi mai multe articole