on

Acoperiș metalic nou și coș de fum vechi – cum le racordăm corect? (Video)

13 decembrie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru că unii dintre cei care ne urmăresc s-au confruntat cu problema racordării unui coș de fum existent la acoperișul de țiglă metalică, atunci când au decis să-și schimbe acoperișul cu unul nou, modern, Wetterbest vă prezintă un scurt video din care puteți afla care sunt cele mai importante aspecte de care trebuie să țineți cont.

 

Rolul principal al unui acoperiș este să protejeze casa de intemperii (ploi, zăpezi, căderi de grindină, vânturi puternice) și să-i asigure izolarea termică și fonică. Sistemul de învelitori metalice montat corect este etanș, ceea ce îi garantează eficiența și îi conferă siguranță și durabilitate.

 

Deci, cum racordăm corect un coș de fum existent la panourile de țiglă metalică, astfel încât să ne putem bucura timp îndelungat de noul acoperiș?

 

Când trebuie să includem un coș de fum construit anterior într-un acoperiș din țiglă metalică, două sunt amenințările principale pe care trebuie să le luăm în calcul: infiltrațiile de apă pluvială și condensul.

 

De aceea, începem prin a înfolia cu grijă pereții verticali ai coșului cu membrana anticondens, astfel încât să asigurăm etanșeizarea coșului de fum.

 

Următorul pas este montarea elementelor de tinichigerie din în jurul coșului, numite șorț și contrașorț. Acestea vor fi confecționate din tablă plană, tăiată și pliată cu mare atenție pentru a realiza o închidere etanșă.

 

În final, mai este un aspect important la care trebuie să fim atenți: elementele laterale ale coșului, cu rol colector, trebuie să se afle sub panourile de învelitoare, pentru evacuarea eficientă a apei pluviale și a celei provenite din topirea zăpezii.

 

Pare destul de simplu, nu-i așa? În realitate, nu e deloc simplu. Ba chiar, pe lângă  montajul sistemului de drenaj și al ferestrei de mansardă, racordarea coșului de fum la învelitoare este operațiunea cea mai specializată, complicată, elaborată, matematică și tehnică din procesul de montare a învelitorii unei case.

 

Vă invităm să urmăriți cu atenție video-ul de mai jos, oferit de Wetterbest și vă dorim tuturor să vă plouă în case doar cu bucurii și cu noroc. Sărbători fericite!

 

video - Știi de la Wetterbest - Coșul de fum

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Refacerea unui acoperis – Tratament recomandat de specialisti Refacerea unui acoperis – Tratament recomandat de specialisti
Cum evitam stricaciunile provocate de ploi acoperisurilor Cum evitam stricaciunile provocate de ploi acoperisurilor
Rufster lanseaza Nova, un nou model de tigla metalica Rufster lanseaza Nova, un nou model de tigla metalica
Acoperisul si caracteristicile sindrilei din lemn de cedru Acoperisul si caracteristicile sindrilei din lemn de cedru
Inchiderea sageacului Inchiderea sageacului
Află cum să alegi firma potrivită pentru reparația acoperișului casei tale! Află cum să alegi firma potrivită pentru reparația acoperișului casei tale!

Vezi mai multe articole