Afla care sunt cele mai poluate orase ale lumii

10 august, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cu putin timp in urma am publicat articolul despre orasele in care este cel mai sanatos sa traiesti, azi este cazul sa-ti prezentam orasele in care nu-ti recomandam sa traiesti sau sa calatoresti. Este vorba despre cele mai poluate, chiar toxice orase ale lumii.

Cel mai poluat oras din lume este in India. Este vorba despre capitala New Delhi. De fapt, India este tara cu cele mai multe orase aflate in topul celor mai poluate orase din lume. Alaturi de New Delhi, in acest top se mai afla orasele Patna, Ahmedabad, Firozabad, Ludhiana, Agra, Allahabad, Khanna, Amritsar, Kanpur, Lucknow, Raipur si Gwalior. Practic, 13 dintre cele mai poluate 50 de orase ale lumii se afla in India, ceea ce reprezinta un lucru ingrijorator pentru cei care doresc sa calatoreasca si sa descopere aceasta tara cu o cultura fascinanta. In ceea ce priveste nivelul de particule din metrul cub de aer, standardul impus de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este 10%. In cazul orasului New Delhi, masuratorile calitatii aerului au aratat ca procentul de particule din metrul cub de aer este de 153%, adica enorm.

Capitala Chinei, Beijing, este un alt oras poluat excesiv. Aici, masuratorile calitatii aerului au aratat ca procentul de particule din metrul cub de aer este de 100%. Multe zile din an, in Beijing nu se vede soarele. Chiar daca cerul nu este acoperit de nori, el este acoperit de un strat dens de smog. Sunt celebre imaginile cu locuitorii Beijingului purtand masti pe gura si nas pentru a nu inhala toate particulele toxice. Alte orase foarte poluate din China sunt Linfen, Shijiazuang si Tianjin.

Desi pare neasteptat, orasul Kabwe din Zambia este si el extrem de poluat cu plumb si cadmiu de la minele de extractie si procesare din apropiere.

Pakistanul este si el prezent cu mai multe orase in aceasta statistica trista. Rawalpindi, Peshawar sau Karachi sunt orase in care nu este recomandat sa traiesti.

Norilsk este un oras din Rusia situat dincolo de Cercul Arctic. In ciuda acestui aspect, zapada care cade iarna la Norilsk este de culoare neagra datorita poluarii cu metale grele precum nichel, cupru, cobalt, plumb, selenium, dar si fenoli si dioxid de sulf.

In aceste orase, sanatatea a milioane de persoane este zilnic grav afectata, conform rapoartelor expertilor in ecologie care monitorizeaza cele mai poluate, si in acelasi timp poluante, orase ale lumii. Stati departe de ele.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pericolul care te pandeste din frigider si congelator Pericolul care te pandeste din frigider si congelator
Vino intre 8 si 11 martie, la Romexpo, la 8 evenimente pe tema „constructii, ambient, home & deco, energie si mediu” Vino intre 8 si 11 martie, la Romexpo, la 8 evenimente pe tema „constructii, ambient, home & deco, energie si mediu”
Cat timp poti sa depozitezi alimentele in congelator si in frigider Cat timp poti sa depozitezi alimentele in congelator si in frigider
Utilizari ale otetului in casa Utilizari ale otetului in casa
Vasul de gatit cu invelis din teflon Vasul de gatit cu invelis din teflon
Casa: o construcție sau un proiect formativ? Casa: o construcție sau un proiect formativ?

Vezi mai multe articole