vopsea lavabila

Alegerea vopselei lavabile

23 februarie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Atunci cand vine vorba sa alegi o vopsea lavabila trebuie sa tii cont de mai multe lucruri decat de alegerea culorii. De exemplu, unul dintre cele mai importante aspecte de care iti recomandam sa tii cont este gradul de acoperire al vopselei. O lavabila cu un grad de acoperire ridicat se aplica mai usor si nu necesita mai multe straturi pentru a obtine o suprafata neteda.

Daca locul pe care il vopsesti este mai expus la murdarie atunci iti recomandam sa alegi o vopsea super lavabila care rezista la mai multe cicluri de spalare. Sunt pe piata noi tipuri de vopsele, cu Teflon, care contin aditivi speciali, care ofera protectie suplimentara.

Vopseaua ar trebui sa difere si in functie de camera pe care alegi sa o vopsesti.Pentru camerele in care este mai multa umezeala sau condens, cum ar fi baia sau bucataria, este recomandata o vopsea lavabila care sa permita respiratia peretelui dar si sa previna aparitia mucegaiului. Pentru asta aveti la dispozitie o gama larga de vopseluri, care au aceste caracteristici.

Un alt criteriu de care trebuie sa tineti cont in alegerea vopselei lavabile este gradul de luminozitate al camerei. O camera mai slab luminata va arata si mai intunecata daca vom alege pentru vopsirea peretilor culori mai inchise. Pentru un astfel de spatiu iti recomandam culorile deschise sau chiar vopseaua alba. Daca aveti, insa, o camera cu mai multa lumina puteti sa va puneti gusturile cromatice in aplicare cu mai multa libertate. In afara de luminozitate mai trebuie sa luati in cosiderare si mobila pe care o veti pune in camera. Cel mai bine este sa asortati culoarea peretilor cu culoarea predominanta a mobilierului. O camera cu foarte multe obiecte de mobilier de culori diferite iau din spatiu si din lumina. In acest caz iti recomandam din nou sa folosesti o vopsea deschisa la culoare.

Nu uita ca, in timp ce vopsesti, este foarte important sa iti protejezi pardoseala si mobilierul din incapere cu folie de plastic. Daca totusi exista pete de vopsea, ia in considerare faptul ca cel mai usor se sterge vopseaua proaspata, care nu a apucat sa se usuce inca.

La fel de important este sa nu vopsesti in raza de actiune directa a soarelui.  Vopseaua se usuca foarte rapid, mai ales daca peretele este incins. Din acest motiv stratul de vopsea ramane foarte gros si inestetic. Cel mai bine este sa vopsiti peretii dimineata sau seara.

 

 

Adauga un comentariu


1 Comentariu

nouatigaraelectronica nouatigaraelectronica

15 martie, 12:11

foarte utile tips-urile; partea cu protejarea lucurilor, parchetului e importanta, te ajuta mult dupa si-ti salveaza mult timp. Acum de exmplu se gasesc si role de hartie adeziva care se lipeste pe marginea usilor, ferestrelor, si-ti permite sa varuieste mai rapid fara sa murdaresti usile...cea ce se traduce in mult timp economisit.

Alte articole

Vopseaua care te poarta pe dune de desert Vopseaua care te poarta pe dune de desert
Tavanul dormitorului - Partea I Tavanul dormitorului - Partea I
Despre lambriuri Despre lambriuri
Cum decoreaza romanii peretii interiori - vopsele in culori calde, tapet floral sau 3D si placari din lemn Cum decoreaza romanii peretii interiori - vopsele in culori calde, tapet floral sau 3D si placari din lemn
3 idei creative pentru vopsirea peretilor 3 idei creative pentru vopsirea peretilor
Amenajarile Interioare, intre alegerile bunului gust si efectuarea corecta a operatiunilor. Amenajarile Interioare, intre alegerile bunului gust si efectuarea corecta a operatiunilor.

Vezi mai multe articole