Amenajarea Feng Shui si numerologia

Amenajarea Feng Shui si numerologia

21 noiembrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Conform conceptului Feng-Shui, gruparea in mod constient a obiectelor in numar de la 1 pana la 9 poate schimba modul in care te simti intr-o anumita camera. Poti stabili un echilibru in casa prin alaturarea obiectelor in numar par sau impar.
Numerele impare sunt mai mult “yang”, emanand energie, creand oportunitati si deschidere spre comunicare. Semnifica faptul ca distractia si creativitatea sunt mult mai importante decat stabilitatea.
Numerele pare in schimb sunt mai mult “yin” retinand energia. Daca inclini sa grupezi obiectele in numar par inseamna ca preferi lucrurile previzibile, sigure si structurate.
Cel mai bine o sa te simti intr-o camera in care exista un echilibru intre gruparile in numar par si cele in numar impar, echilibru care permite eliberarea energiei in directie favorabila.
1 - simbol al stimei de sine: expunerea obiectelor cate unul in casa incurajeaza singuratatea, simbolizand faptul ca detinatorul lor este separat de restul universului. Daca te simti singur/a, plaseaza obiectele cate doua: doua scaune, doua perne, expune arta care reflecta dualitatea, etc.
2 - simbol al parteneriatului. Imaginea a doua lucruri alaturate iti conduce energia spre crearea de relatii cu cei din jur. Doi reprezinta in mod natural intimitatea. Doua noptiere cu doua veioze de acelasi fel in dormitor simbolizeaza armonie si relatii bune cu cei din jur
3 - simbolul dinamicii. Trei lucruri expuse alaturat in casa semnifica uniunea dintre cer, om si pamant. De asemenea, inspira uniunea dintre minte, trup si suflet.
4 - simbolul stabilitatii. Patru obiecte grupate semnifica securitatea, siguranta si stabilitatea. Patru scaune in jurul unei mese ii vor face pe oamenii care se asaza sa se simta mai increzatori. Mareste numarul de grupari a cate patru obiecte atunci cand simti ca ritmul vietii a devenit prea rapid, atunci cand duci o viata agitata.
5 - simbolul aventurii. Obiectele dispuse cate cinci elibereaza energia creativa si sociala. Stimuleaza conversatia si spiritul de aventura prin eliberarea de energie in toate directiile.
6 - simbolul vietii de familie. Sase obiecte dispuse impreuna incurajeaza reunirea familiei, reprezentand in cultura chineza bunicul, bunica, tatal, mama, baiatul si fata. Aranjarea a sase scaune in jurul mesei va ajuta la reunirea familiei. Sase de asemenea te duce cu gandul la lucruri frumoase, la opere de arta si lucruri sensibile.
7 - simbolul meditatiei. Sapte obiecte grupate simbolizeaza legatura cu energia universala. Imaginea a sapte obiecte alaturate te duce in lumea contemplarii, pastrand insa simtul realitatii.
8 - simbolul prosperitatii. Conform culturii chineze, opt obiecte dispuse impreuna aduc prosperitatea in  casa. Octagonul simbolizeaza echilibrul perfect dintre yin si yang. Se spune ca daca pui opt pietre intr-o fantana sau opt pesti intr-un acvariu vei avea abundenta in casa.
9 - simbolul implinirii. Alaturarea a noua obiecte simbolizeaza completarea unui ciclu si inceperea unuia nou. Noua este un numar de bun augur in Feng Shui. Gruparea a noua obiecte inseamna aducerea unui nou flux de energie in viata.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Amenajarea livingului in stil Feng Shui Amenajarea livingului in stil Feng Shui
Cele 5 elemente Feng Shui care aduc echilibrul in casa ta Cele 5 elemente Feng Shui care aduc echilibrul in casa ta
Biblioteci de poveste Biblioteci de poveste
Amenajarea Feng Shui pentru dormitor Amenajarea Feng Shui pentru dormitor
Feng Shui pentru casa Feng Shui pentru casa
Baie - amenajare Feng Shui Baie - amenajare Feng Shui

Vezi mai multe articole