Amenajarea rafturilor si etajerelor in apartament

27 ianuarie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nevoia presanta de spatiu este cel mai des intalnit motiv pentru reamenajarea apartamentului. In cazul in care nu luam in considerare posibilitatea de a ne muta intr-o casa mai spatioasa, acest
inconvenient se poate rezolva fie prin inlocuirea mobilierului cu piese simple, cu gabarit mic, sau mai simplu si mai putin costisitor, prin folosirea mai eficienta a spatiului deja existent.

 

Si ce varianta ar fi mai lejera, atat fizic cat si financiar, decat inlocuirea mobilei masive cu cateva rafturi sau etajere, care ar putea nu numai sa preia functiile mobilei, dar s-ar si potrivi acolo unde nici o alta piesa de mobilier nu si-ar gasi locul…? 
 
O biblioteca spre exemplu poate fi construita din casete deschise. Avantajul acestora este ca se pot aranja in functie de necesitati si de spatiul disponibil, biblioteca putand fi completata oricand cu noi corpuri de mobilier. Pentru a nu induce spatiului senzatia de monotonie, putem aseza neuniform casetele, ata pe verticala, cat si pe orizontala.
 
 
Daca spatiul livingului nu ne permite amplasarea unei biblioteci, solutia este amplasarea unor rafturi deschise de-a lungul holului care uneste sufrageria cu dormitorul. In acest caz vom opta pentru rafturi de 1m lungime, intarite pe dedesubt cu triunghiuri din Pt.
 
Cateva rafturi montate “in scara” sau taiate in arc de cerc inlatura cu siguranta
monotonia peretelui, fie ca este vorba de hol, living sau dormitor. Ele pot sustine fie obiecte decorative, fie carti.
 
Si in bucatarie ne putem gandi la cateva rafturi sau macar la o etajera discreta, dispusa deasupra mesei : suportul ideal pentru o fructiera sau o vaza cu flori. O astfel de etajera se preteaza cu succes si holului sau dormitorului, ca suport pentru telefon.
 
Si exemplele pot continua la nesfarsit cu amenajarea rafturilor in balcon, baie sau chiar deasupra usii … ramane ca talentul, imaginatia si preferintele dvs. decorative sa dea nota finala…

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tipuri de lemn romanesc pentru fabricarea mobilei Tipuri de lemn romanesc pentru fabricarea mobilei
Antichitatile oare chiar au viata fara de moarte? (II) Antichitatile oare chiar au viata fara de moarte? (II)
Magia Ordinii in Casa ta cu Mobila Handmade Magia Ordinii in Casa ta cu Mobila Handmade
Mobilierul pictat - noul trend in 2011 Mobilierul pictat - noul trend in 2011
Biroul de acasa Biroul de acasa
Mobilier de lux pentru amenajari ca in reviste de design interior Mobilier de lux pentru amenajari ca in reviste de design interior

Vezi mai multe articole