Amenajarea unei garsoniere inedite in podul casei

27 februarie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pe masura ce cresc, copii simt nevoia de tot mai multa libertate si intimitate. Dorinta lor de a fi independenti si de a locui separat de parintii lor se poate rezolva prin amenajarea unui
 
spatiu de locuit fie in podul casei, un vechi garaj sau un spatiu situate la demisol.
 
Echipa Misiunea Casa va propune un proiect de amenajare care consta in transformarea unei mansarde intr-o garsoniera confortabila. Spatiul disponibil a fost suficient de mare astfel incat sa ne permita divizarea podului in doua spatii cu functionalitati diferite: camera de zi si dormitor.
 
Separarea s-a realizat prin construirea unui perete despartitor de numai 1,5 m latime. Fiind vorba de un pod al unei case, am ales materiale cat mai usoare astfel incat sa nu incarcam inutil structura de rezistenta a locuintei. Peretele despartitor a fost  realizat in proportii aproximativ egale si cu linii neregulate pentru delimitare, din caramida de sticla in combinatie cu gips carton.
 
Pentru un impact visual deosebit cele doua zone au fost delimitate cromatic prin vopsirea peretilor in nuante diferite; galben pentru zona de zi si verde deschis pentru dormitor. Pentru pastrarea simetriei, in fiecare dintre cele doua spatii a fost realizata o scafa decorativa din gips carton.
 
Pardoseala din dormitor a fost finisata cu parchet, in timp ce pentru camera de zi s-a optat pentru o placare cu gresie - un finisaj practic si usor de intretinut chiar si de catre un adolescent.
 
Colectia aleasa ofera un aspect fresh incaperii prin culorile vesele ale placilor ceramice. Nuantele placilor se armonizeaza perfect cu nuanta peretilor realizandu-se astfel o amenajare reusita ce implica o atenta combinare intre forme si culori, accentele de culoare fiind date de cateva piese de mobilier de culoare rosie.
 
Pentru decorarea dormitorului am pastrat aceeasi maniera estetica unitara ce emana un aer tineresc. Parchetul da un aer familiar si cald dormitorului de la mansarda, fara a intra neaparat in opozitie cu aspectul exuberant al salii alaturate.
 
Dvs puteti alege solutii diferite de amenajare in functie de spatiul pe care il aveti la dispozitie dar si de avantajele pe care acesta le prezinta.
 
In ceea ce ne priveste, consideram ca misiunea noastra a fost indeplinita ramand ca tusa de personalitate sa vina  desigur, din partea locatarului.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ventilatia si sistemul de aerisire a podului Ventilatia si sistemul de aerisire a podului
Amenajarea subsolului si a mansardei Amenajarea subsolului si a mansardei
Sfaturi de izolare a mansardei: “Bariera de vapori se monteaza cu aluminiul in sus sau in jos?” Sfaturi de izolare a mansardei: “Bariera de vapori se monteaza cu aluminiul in sus sau in jos?”
Constructie mansarda – Tutorial de fono/termoizolare Constructie mansarda – Tutorial de fono/termoizolare
Vata de sticla vs vata bazaltica: avantaje, dezavantaje si “rezistenta” la rozatoare Vata de sticla vs vata bazaltica: avantaje, dezavantaje si “rezistenta” la rozatoare
Refacerea planseului: sfaturi complete pentru o lucrare de manual Refacerea planseului: sfaturi complete pentru o lucrare de manual

Vezi mai multe articole