on

Sfaturi de izolare a mansardei: “Bariera de vapori se monteaza cu aluminiul in sus sau in jos?”

23 ianuarie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Asa cum ne-am obisnuit, in fiecare saptamana primim cateva zeci de mesaje pe adresa redactiei, prin intermediul carora cititorii ne solicita sfaturi punctuale pentru anumite lucrari de amenajare a locuintei. Cu toate ca forumul nostru ofera solutii la cele mai multe dintre intrebarile pe care un pasionat de DIY le-ar putea avea, tratarea acestor mesaje ramane in continuare la fel de importanta pentru noi.

Una dintre cele mai recent rezolvate situatii a fost cea a unui cititor interesat sa afle modalitatea corecta de montare a unei bariere de vapori, parte din procesul de izolare termica a mansardei casei tale.

“Am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am ajuns cu constructia casei la mansarda si vreau sa va intreb daca folia delta reflex se monteaza cu aluminiul in sus sau in jos si daca se lasa un pic de spatiu liber intre folie si placile de rigips? Mentionez ca acoperisul este mansardat si este construit in patru ape, adica pe fiecare colt pleaca de la inaltimea de 1,50m si ajunge pe centrul casei la inaltimea de 5 metri”, a fost mesajul primit de la Fanel J.

Cum montarea barierei de vapori aluminizata este un pas foarte important pentru izolarea corecta a unei mansarde, este bine de stiut ca folia trebuie montata cu fata de aluminiu spre interior, astfel incat scrisul de pe aceasta sa fie vizibil.

Cat despre lasarea unui spatiu intre folie si gips-carton, aceasta depinde in mare masura de modul in care sunt realizate izolatia si structura casei. De altfel, si modalitatile de prindere a barierei de vapori difera de structura pe care aceasta urmeaza a fi aplicata. Pentru lemn, prinderea poate fi realizata prin capsare, dupa care se va adauga o banda adeziva de etansare peste zona capsata. In schimb, pentru profile specifice gipscartonului poate fi utilizata o banda dublu adeziva.

Pentru alte intrebari legate de montarea barierei de vapori sau alte discutii despre izolarea corecta a mansardelor si a podurilor, topicul dedicat acestui subiect pune la dispozitia cititorilor o multime de sfaturi si recomandari. De aceea, te invitam cu drag sa le descoperi: http://www.misiuneacasa.ro/forum/showthread.php/18220-Montare-bariera-vapori

Adauga un comentariu


5 Comentarii

Fanel

28 februarie, 22:32

Buna Seara

Va multumesc dragi prieteni pentru ajutor sunteti niste draguti.Sanatate

Specialistul Misiunea Casa

26 februarie, 12:42

Salut,

Daca discutam de montarea barierei de vapori dupa asezarea izolatiei din vata minerala pe tavanul mansarde, atunci folia va fi asezata cu partea inscriptionata la vedere, adica partea aluminizata la interior.

Fanel

25 februarie, 14:35

Buna Ziua

Fiti amabili mai am o intrebare pentru Dvs.Pe sarpantele acoperisului bariera de vapori aluminizata se monteaza cu aluminiul in sus s-au cu aluminiul in jos?Mentionez ca este vorba despre un acoperis mansardat.Va multumesc si va astept cu raspunsurile pertinente

Specialistul Misiunea Casa

29 ianuarie, 11:00

Salut Fanel,

Dupa cum am scris, teoretic se poate lasa sau nu spatiu intre folia aluminizata sau nu. Montarea gipscartonului pe o structura metalica din profile CD si UD nu permite montarea barierei de vapori la o distanta de 2-3 cm daca profilele sunt deja montate. Ar trebui ca izolatia si bariera sa fie montate in prealabil si apoi sa se realizeze structura metalica. Constructia standard nu implica prevederea acelui spatiu liber si nu se intampla absolut nimic negativ legat de rezistenta si comportarea izolatiei. Speram ca aceasta explicatie este suficient de lamuritoare.

Cu drag,

Echipa Misiunea Casa

Fanel

26 ianuarie, 22:57

Buna seara,

Imi pare rau dar m-ati bagat mai mult in ceata decat sa ma ajutati...Placile de rigips vor fi montate pe structura metalica de Cd si Wd.Se lasa un pic de spatiu intre placile de rigips si bariera de vapori aluminizata Delta Reflex?Da s-au nu?Va multumesc ptr ca existati si sper sa ma luminati.Sanatate

Alte articole

Sfaturi utile pentru mansarda Sfaturi utile pentru mansarda
Amenajarea unei garsoniere inedite in podul casei Amenajarea unei garsoniere inedite in podul casei
Vata de sticla vs vata bazaltica: avantaje, dezavantaje si “rezistenta” la rozatoare Vata de sticla vs vata bazaltica: avantaje, dezavantaje si “rezistenta” la rozatoare
Ventilatia si sistemul de aerisire a podului Ventilatia si sistemul de aerisire a podului
„Caldura mare, mon cher!” „Caldura mare, mon cher!”
Mansarda - intre geomterie si poezie Mansarda - intre geomterie si poezie

Vezi mai multe articole