Apartamentele de lux din Capitala - pentru buzunare mari si medii

27 noiembrie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

65.000 de euro - pretul minim al unui apartament de doua camere in Bucuresti
50.000 de euro - pretul unui apartament de doua camere in Cluj
50.000 de euro - pretul minim al unui apartament de doua camere in Brasov
80.000 de euro - pretul unui apartament cu doua camere in blocurile de pe Litoral
 
Zonele rezidentiale se dovedesc a fi profitabile, castigand teren in fata locuintelor traditionale din blocurile vechi, datorita facilitatilor de care dispun si preturilor accesibile familiilor cu un venit mediu lunar de 1.500 - 2.000 de euro.
 
In Bucuresti, blocurile noi apar ca ciupercile dupa ploaie. Peste 19 proiecte rezidentiale, totalizand aproape 10.000 de locuinte noi se afla, in prezent, in diverse stadii de constructie. Cumparatorii interesati vor putea achizitiona aceste apartamente la preturi cuprinse intre 65.000 de euro si 200.000 de euro, preturile diferind in functie de facilitatile oferite si de locul in care sunt amplasate. Cele mai scumpe locuinte sunt cele din complexele rezidentiale de lux din centrul Capitalei, unele depasind 1.
500 euro/mp. Zonele considerate luxoase din Bucuresti sunt sectoarele 1 si 2, in celelalte sectoare preturile fiind accesibile pentru familiile cu venituri medii lunare de 1.500-2.000 de euro.
 
Potrivit companiei de consultanta imobiliara Colliers, pana la sfarsitul anului 2008, vor fi livrate pe piata peste 3.000 de apartamente, in aproximativ 22 centre rezidentiale, 10% fiind livrate pentru clasa de lux. Restul de 90%, adica peste 2.500 de locuinte, vor fi destinate clasei medii si amplasate in cartierele periferice ale Capitalei: Drumul Taberei, Colentina, Dristor, Militari, Titan, Tineretului sau Berceni. Zonele locuintelor de lux sunt situate cat mai aproape de centru sau Nord, cu acces facil catre diverse puncte de interes ale Bucurestiului. Primaverii, Dorobanti, Aviatorilor, Herastrau, Victoriei, Floreasca, Cismigiu, Dacia sunt doar cateva din zonele ce sunt in topul celor mai scumpe zone imobiliare bucurestene.
 
Scump, dar merita, dau asigurari constructorii: minimarket, banca, piscina, sala de fitness, salon beauty, gradinita pentru copii, terenuri de sport sau spatii verzi, sunt doar cateva din facilitatile de care noii proprietari pot dispune. "Diferenta apare in modul in care proprietarii au acces la aceste facilitati: pentru proiectele de lux, facilitatile sunt destinate exclusiv uzului proprietarilor, pe cand, in cazul proiectelor pentru clasa medie, spatiile comerciale, spre exemplu, permit accesul si celor din afara complexului", spune Cristina Cojocariu, consultant vanzari rezidentiale, Colliers. Un exemplu de apartament de lux, este oferta complexului Orhideea Gardens din Grozavesti: 120.000 de euro pentru un apartament cu doua camere si 500.000 de euro pentru un penthouse, apartament situat la ultimul nivel al blocului, cu doua etaje, terasa si sera. Preturile pentru apartamentele destinate clasei medii variaza intre 900 - 1.200 euro/mp construit, iar pentru clasa de lux, intre 1.500 - 2.000 euro/mp construit. In aceste sume nu sunt incluse preturile parcarilor: 4.800 - 10.000 euro, pentru parcari supraterane si 10.000 - 17.000 euro pentru un loc subteran.
 
Cu putine exceptii, oferta imobiliara a provinciei e mai putin piperata. De pilda, in ansamblul rezidential Apahida din Cluj, un apartament cu o camera, avand suprafata totala de 42mp, costa 28.000 de euro - pret aproape "social". Un apartament cu trei camere din centrul orasului poate fi cel putin 70.000 de euro, iar preturile pe metru patrat sunt intre 900 - 1500 de euro, conform firmei imobiliare clujene Imobil Trade.
 
Daca vrei sa iti cumperi apartament cu vedere la mare, trebuie sa te gandesti la o investitie serioasa, pentru ca preturile apartamentelor de pe litoral fac concurenta celor din Capitala. Un exemplu este complexul rezidential Orion, de langa statiunea Mamaia, cu o oferta de 1.200 - 1.500 euro/mp. In Olimp, cei interesati pot gasi oferte tentante, la "doar" 1.000 euro/mp.
 
Daca insa te hotarasti sa te muti la munte, iesi ceva mai ieftin, chiar si in zona cea mai cautata de turisti. Poti gasi in Brasov apartamente rezidentiale cu 1000 de euro/mp, gata pana in ajunul Craciunului 2006.
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

proprietate proprietate
Reduceri masive la electrocasnice Reduceri masive la electrocasnice
Opere de arta in corpuri de iluminat Opere de arta in corpuri de iluminat
Franke lanseaza noile game de produse la targul Eurocucina 2012 Franke lanseaza noile game de produse la targul Eurocucina 2012
Prima Casa: Cel mai mic venit acceptat de banci - circa 100 euro. Cel mai mare grad de indatorare - 70% - 17 Iulie 2009 Prima Casa: Cel mai mic venit acceptat de banci - circa 100 euro. Cel mai mare grad de indatorare - 70% - 17 Iulie 2009
Creative lansează Sound BlasterX G6: Cel mai bun upgrade audio de gaming pentru PS4, Nintendo Switch, Xbox și PC Creative lansează Sound BlasterX G6: Cel mai bun upgrade audio de gaming pentru PS4, Nintendo Switch, Xbox și PC

Vezi mai multe articole