Asigurarile iti pun casa la adapost de hoti

10 septembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Asiguratii vor fi despagubiti in cazul in care locuinta le este pradata sau vandalizata
 
La un pret rezonabil, romanii care aleg sa incheie politele de furt si talharie vor fi despagubiti in functie de valoarea asigurata a bunurilor lipsa sau avariate.
 
Cei care locuiesc intr-un cartier rau famat sau pur si simplu vor sa isi asigure bunurile din casa impotriva talharilor, au la dispozitie mai multe produse specializate. Daca pastrati lucruri de valoare in locuinta, cel mai bine este sa le puneti la adapost intr-un seif.
 
O alta varianta o reprezinta casetele de valori, serviciu oferit de majoritatea bancilor. Daca optati pentru incheierea unei polite, puteti asigura o gama larga de bunuri, de la mobila, articole de imbracaminte, aparate audio-video, colectii numismatice, tablouri, sculpturi sau blanuri.
 
Este necesara evaluarea riscurilor
 
Unele companii vand separat aceste polite, in timp ce altele includ riscul de frauda in categoria asigurarilor de locuinta. Politele acopera pagubele materiale cauzate de furt, dupa constatarea prealabila de catre organele de cercetare abilitate de lege. Totodata, sunt acoperite si pagubele produse de acte de vandalism asupra locuintei sau a bunurilor asigurate.
 
Atunci cand evalueaza riscul ca locuinta sa fie „pradata" de talhari, asiguratorii iau in calcul o serie de aspecte ca prezenta gratiilor la ferestre, a instalatiilor de alarma, serviciul de paza sau prezenta unui seif. In cazul producerii daunelor, compania de asigurare va plati clientului contravaloarea bunurilor asigurate care lipsesc. In cazul bunurilor avariate, este achitat costul reparatiilor.
 
Compania trebuie avizata in scris
 
Incidentul trebuie adus la cunostinta companiei de asigurare in scris, in intervalul de timp prevazut in contract. De exemplu, dupa anuntarea organelor de politie, asiguratul este obligat sa anunte BCR Asigurari in termen de 48 de ore.
 
Pretul politei variaza de la o companie de asigurare la alta. De exemplu, pentru un apartament de bloc din beton armat, construit in anul 1983, pentru o polita de asigurare cu riscuri extinse, la o valoare asigurata de 30.000 de euro, prima anuala de asigurare este de 51 de euro.
 
La BCR Asigurari, pentru o polita care sa acopere 100.000 de euro, costul este de 220 euro pe an. Despagubirea se realizeaza la un anumit interval de timp, in functie de practicile fiecarui asigurator. De exemplu, la OTP Garancia Asigurari asiguratul va fi despagubit dupa 30 de zile de la avizarea companiei si confirmarea scrisa a efractiei catre organele de politie.
 
Astra-Uniqa include clauzele referitoare la riscurile de talharie si vandalism in cadrul asigurarii locuintei si a bunurilor. Polita este de tipul „toate riscurile", fiind asigurate casa sau apartamentul si impotriva incendiilor, a exploziilor, inghetarea apei in conducte.
 
In plus, daca instalatiile frigorifice se defecteaza pe perioada in care asiguratul si familia acestuia se afla in concediu, compania va plati contravaloarea alimentelor alterate aflate in frigider sau congelator. 
 
5.642 reprezinta numarul furturilor din locuinte raportate in primele sase luni din 2008 de Politia Romana
 
Sursa: Adevarul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

TELUS International achizitioneaza compania Voxpro TELUS International achizitioneaza compania Voxpro
Sectorul in care Romania a avut cea mai mare crestere din UE Sectorul in care Romania a avut cea mai mare crestere din UE
O ordonanta de guvern blocheaza dintr-o confuzie toate constructiile din Romania O ordonanta de guvern blocheaza dintr-o confuzie toate constructiile din Romania
Peste 500 mil. euro, costul racordarii unui milion de romani la apa potabila Peste 500 mil. euro, costul racordarii unui milion de romani la apa potabila
Adunarea generala poate prevedea in buget cheltuieli pentru interventii de urgenta Adunarea generala poate prevedea in buget cheltuieli pentru interventii de urgenta
Topul creditelor ipotecare Topul creditelor ipotecare

Vezi mai multe articole