Aplicare polistiren extrudat

Avantajele polistirenului extrudat

17 decembrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Asa cum moda isi are propriile tendinte, si domeniul constructiilor urmeaza anumite trenduri. Noul trend in materie de izolare a locuintelor este fara nici o indoiala polistirenul extrudat.

Deseori, o discutie despre acest material este insotita de avantajele si dezavantajele sale, dar si de comparatia cu polistirenul expandat. Ambele tipuri de materiale sunt folosite pentru izolatia locuintelor, diferenta notabila dintre cele doua fiind faptul ca polistirenul expandat permite vaporilor de apa sa treaca prin perete, pe cand polistirenul extrudat nu are aceasta proprietate. Dar, si aceste doua caracteristici isi au avantajele si dezavantajele lor.

Originea polistirenului extrudat este oarecum interesanta, caci acesta a fost initial o scartaitoare amuzanta pentru copii si destul de iritanta pentru parinti. Insa jocul copiilor a fost reciclat de constructori, care au considerat ca acest material prezinta toate proprietatile necesare termoizolarii locuintelor. In prezent, polistirenul extrudat se foloseste la izolatia tuturor locuintelor noi.

Dupa cum probabil ai aflat de-a lungul vietii, nu este necesar ca ceea ce face toata lumea sa fie un exemplu si pentru tine. Inainte de a lua decizia de a folosi acest material pentru izolatia locuintei tale este necesar sa iei in calcul toate avantajele implicate.

Avantaje:

  • densitate omogena in masa
  • bun izolator termic, ceea ce implica mentinerea constanta a temperaturii din casa si, in mod firesc, o valoare mai mica a facturii
  • compatibil cu alte materiale de constructii precum ciment si beton
  • rezistenta la agresiunea factorilor naturali si umezeala
  • rezistenta la compresiune, acizi, baze, alcool, vopsele bazate pe alcool, etc.
  • rezistenta la variatiile de temperatura si ciclurile inghet-dezghet
  • mentinerea tuturor acestor proprietati in timp
  • usor de folosit (taiere, aplicare) si de transportat

 

Atunci cand trebuie sa te decizi asupra tipului de polistiren pe care sa il folosesti trebuie sa tii cont de spatiul pe care vrei sa il izolezi.

Astfel, datorita proprietatilor sale, polistirenul extrudat este ideal pentru izolarea pardoselilor, subsolurilor, pivnitelor, fundatiilor, soclurilor, planseelor si teraselor. Nu este recomandat sa folosesti polistiren extrudat la izolatia peretilor exteriori si fatadelor.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Terasa circulabila - Lucrari de termohidroizolatii Terasa circulabila - Lucrari de termohidroizolatii
Casa ta poate deveni mult mai confortabila cu o izolare corecta Casa ta poate deveni mult mai confortabila cu o izolare corecta
Polistiren extrudat Polistiren extrudat
Modernizati-va casa si economisiti energie! (prima parte) Modernizati-va casa si economisiti energie! (prima parte)
Avantajele termoizolatiei cu pluta expandata Avantajele termoizolatiei cu pluta expandata
Cum hidroizolam beciul? Cum hidroizolam beciul?

Vezi mai multe articole