on

Avi Compact incheie anul cu o cifra de afaceri de peste 7 milioane de euro

17 decembrie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Distribuitorul numarul 1 al produselor Daikin in Romania, Avi Compact, estimeaza ca va incheia 2018 cu o crestere de aproximativ 5% a cifrei de afaceri. Vanzarile echipamentelor pe baza de freon ecologic R32 au crescut cu 60% fata de anul trecut. Daikin reprezinta 80% din solutiile integrate comercializate, restul de 20% fiind reprezentat de Samsung si Carrier.

In continuare, segmentul corporate are cea mai importanta contributie la cifra de afaceri, aceasta fiind de aproximativ 75%, in timp ce segmentul rezidential a inregistrat o usoara scadere fata de 2017.

In 2018, am continuat sa colaboram pe segmentul corporate cu clienti din zona de banking, farma si turism, dar avem si proiecte noi pe zona industriala, de exemplu noul sediu ALKA, un proiect inovativ din punct de vedere al solutiilor integrate de climatizare. Ca tendinta, am observat interesul tot mai crescut al clientilor pentru sistemele de climatizare eficiente si mai putin poluante, care folosesc freonul ecologic R32, de 4 ori mai putin poluant decat freonul R410A. Partenerul nostru Daikin este unul dintre putinii producatori care au luat decizia de a-si schimba toata gama de produse rezidentiale conform noilor norme europene de poluare”, declara Florin Radulescu, CEO - Avi Compact.

Platforma online - in continua dezvoltare

In urma cu 3 luni, Avi Compact a lansat shop-ul online www.avicompactonline.ro.  Cele mai cautate si vandute echipamente din platforma online sunt cele care functioneaza cu noul freon ecologic R32 si echipamentele cu interfata Wi-fi. Numarul clientilor veniti din online reprezinta aproximativ 20% din vanzarile catre segmentul rezidential.

Avi Compact instaleaza sisteme de climatizare si in Franta
In 2018, Avi Compact a realizat mai multe proiecte noi de business printre care si unul in Franta, in parteneriat cu o firma care executa lucrari de constructii pe Coasta de Azur. Primul proiect realizat la Cannes a fost pentru un obiectiv rezidential.

Pentru anul urmator, Avi Compact isi propune sa execute cel putin 4-5 proiecte in afara tarii.

Conditiile meteo si forta de munca influenteaza piata echipamentelor de climatizare din Romania

Fata de 2017, sezonul vanzarilor de echipamente de climatizare a fost mai scurt, din cauza ploilor si perioadei scurte de canicula. 

Pe langa conditiile meteo nefavorbile din acest an si lipsa fortei de munca calificata este un factor care a influentat piata. Pentru a acoperi necesarul de angajati, am scos posturi in extrasezon si am inceput sa investim in formarea profesionala a salariatilor nostri. Cresterile semnificative de costuri pentru anumite segmente - combustibil, salarii, materiale, dar si reducerea cotelor de freon impusa de Uniunea Europeana - vor continua sa fie provocari mari pentru piata din tara”, mai spune Florin Radulescu.

Pentru 2019, se estimeaza o crestere a vanzarilor in segmentul rezidential si al serviciilor de mentenanta. Avi Compact fiind partener Daikin pe platforma https://standbyme.daikin.ro/ro/ , va acorda gratuit o garantie prelungita cu 2 ani, beneficiarilor din acest segment. 

Avi Compact este de 15 ani pe piata si de 12 ani distribuitorul Daikin numarul 1 in Romania.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Opere de arta in corpuri de iluminat Opere de arta in corpuri de iluminat
Smiley si Sore vor concerta pentru prima data la Veranda Mall, pe 25 martie Smiley si Sore vor concerta pentru prima data la Veranda Mall, pe 25 martie
18 ani de Piastrelle si incununarea unui an de proiecte minunate 18 ani de Piastrelle si incununarea unui an de proiecte minunate
De cati bani ai nevoie pentru ratele la casa De cati bani ai nevoie pentru ratele la casa
Wetterbest sustine Sanctuarul AMP Libearty de la Zarnesti, cel mai mare sanctuar de ursi bruni din lume Wetterbest sustine Sanctuarul AMP Libearty de la Zarnesti, cel mai mare sanctuar de ursi bruni din lume
S-a intors roata: in 2009 este mai avantajos creditul imobiliar decat chiria  - 14 August 2009 S-a intors roata: in 2009 este mai avantajos creditul imobiliar decat chiria - 14 August 2009

Vezi mai multe articole