Blocul mic si nou se bate la pret cu cartierul mare

27 august, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 In aproape toate cartierele Capitalei au aparut tot mai multe dezvoltari rezidentiale de mici dimensiuni, care constau in cel mult doua blocuri
Blocurile individuale concureaza la pret marile ansambluri rezidentiale. Astfel de cladiri se construiesc in aproape toate cartierele Capitalei. Analistii imobiliari afirma ca acestea sint fie blocuri pentru clasa medie construite de persoane fizice cu disponibilitati financiare sau de firme care nu pot derula proiecte de anvergura, fie proiecte care se adreseaza segmentului de lux si pentru care pozitionarea este foarte importanta.
Criza de terenuri a fost un alt motiv pentru care unii au optat pentru construirea de blocuri noi izolate. „Cred ca este un segment interesant. Vorbim despre un produs de nisa, care aduce apartamente noi in vecinatatea blocurilor construite inainte de 1989“, spune Liviu Ureche, Certified International Properties Specialist.
Preturile locuintelor din astfel de imobile sint mici si pentru ca multe sint construite de persoane fizice, iar la tranzactiile intre persoanele fizice nu exista TVA. Trebuie spus ca se pot gasi locuinte in cartiere precum Titan, Militari sau Drumul Taberei la preturi de 1.000-1.100 de euro/mpc, pentru care de multe ori nu se aplica TVA.
Astfel, in Drumul Taberei, pretul mediu este de 1.100-1.150 de euro/mpc, dar se pot achizitiona apartamente si cu 900 de euro/mpc, si cu 1.350 de euro/mpc. In Titan si in Militari, preturile sint de 1.000-1.300 de euro/mpc. Un tur pe site-urile care promoveaza aceste proiecte arata si ca cei care le construiesc mizeaza pe garsoniere si apartamente cu doua camere, in vreme ce apartamentele cu trei camere au o pondere mica in aceste proiecte. Cele cu patru camere sint prezente doar in citeva proiecte, de regula in cele mai scumpe. Mai trebuie spus ca majoritatea sint blocuri cu 3-4 etaje.
Achizitionarea unei astfel de locuinte prezinta avantaje si dezavantaje. „Sint proiecte care aduc pe piata apartamente in cartierele traditionale, unde nu se gasesc terenuri pe care sa se poata construi ansambluri rezidentiale de mari dimensiuni. De asemenea, fiind vorba doar de un bloc, lucrarile se vor finaliza mai repede decit in cazul marilor ansambluri rezidentiale“, spune Liviu Ureche. Exista insa si probleme, asta in cazul in care nu se opteaza pentru un bloc construit de o firma cunoscuta, astfel incit cumparatorul sa aiba un indiciu cu privire la calitatea constructiei. „Pentru aceasta este bine sa se documenteze cu privire la firma care urmeaza sa demareze proiectul, sa poata supraveghea si verifica pe parcursul executarii constructiei structura acesteia, calitatea materialelor folosite si altele. Este de preferat sa se apeleze la persoane autorizate, care lucreaza in domeniul constructiilor“, spune Mihaela Pana, seful Departamentului rezidential al DTZ Echinox.
De asemenea, cumparatorul trebuie sa se intereseze asupra TVA, asupra pretului pentru spatiile comune, a spatiului de parcare si totodata asupra costului gradinii, in cazul in care apartamentul beneficiaza de o gradina proprie.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Solutia pentru Solutia pentru "razboiul apei calde" - promisiuni si majorarea tarifelor
NOUTATI LA EXPOCOMFORT MILANO 2022 NOUTATI LA EXPOCOMFORT MILANO 2022
„Arctic prezinta functii din viata ta” printr-o noua campanie de imagine „Arctic prezinta functii din viata ta” printr-o noua campanie de imagine
Globalworth isi extinde activitatea industriala in Arad si Oradea Globalworth isi extinde activitatea industriala in Arad si Oradea
Noul catalog Praktiker aduce premii si surprize in toate magazinele din tara Noul catalog Praktiker aduce premii si surprize in toate magazinele din tara
Dezvoltatorii imobiliari ar putea renunta la Romania Dezvoltatorii imobiliari ar putea renunta la Romania

Vezi mai multe articole