Bucataria rustica

09 septembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Vechea bucatarie a bunicii cu ustensile din lemn, vase din ceramica pictata si mobilier din lemn este acum la mare moda. Acest spatiu atat de cald si confortabil de care ne leaga pe multi dintre noi amintiri placute din copilarie, a fost reinventat de catre designeri si a castigat teren in preferintele multor pasionati de design rustic.
bucatarie rustica
Inspirat in general din traditii locale sau influentat de amenajarile din regiunea Toscana si zona franceza Provence, acest stil defineste decoruri ce taie respiratia.
 
Familial, cald si prietenos, stilul rustic se potriveste perfect pentru amenajarea bucatariei, spatiul in care multi dintre noi ne savuram o cafea aromata, in zori de ziua. Rustic inseamna in primul rand lemn si ceramica. Este cea mai uzuala combinatie de materiale naturale completata de sticla, mozaic si fier forjat. Decorul este alcatuit din ustensile de bucatarie, farfurii si cani din ceramica asezate la vedere, iar nelipsite sunt vasele cu flori si mirosul de menta, levantica sau iasomie. Tot din ceramica sunt realizate blaturile pentru mese, tavile pentru servit si multe alte accesorii pentru decor, de cele mai multe ori, pictate manual. Paleta cromatica cuprinde de la culori delicate orientale pana la tonuri puternice si asocieri indraznete, multe dintre modele fiind inspirate din stilurile clasice, cu precadere glamourul barocului.
 
Desene florale si geometrice, dungi si carouri colorate sunt cele mai intalnite atat pe finisajele textile cat si pe cele ale mobilierului. Puteti achizitiona servetele si perdelele din in, ustensilele din lemn si ghivece cu plante aromatice, ibrice din alama si tigai cu coada de lemn pentru a crea cel mai rafinat decor rustic. De mare rafinament intr-o asemenea amenajare sunt cosuletele din rafie si tablourile pictate, mesele din lemn masiv in centrul bucatariei, dulapurile antichizate si pardoseala din lemn care scartaie la fiecare pas.
 
Aspectul uzat este mult mai apreciat decat stralucirea modernismului, prin urmare incercati sa gasiti magazinele de antichitati care vand mobilier reconditionat si obiecte vintage, precum si cele de accesorii hand made. Cu putina imaginatie puteti obtine un decor fascinant si o bucatarie de vis.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa ai o bucatarie practica Cum sa ai o bucatarie practica
Blat de bucatarie din granit sau acril? Avantaje si dezavantaje Blat de bucatarie din granit sau acril? Avantaje si dezavantaje
Cum să Alegi Scaunul de Bucătărie Perfect Cum să Alegi Scaunul de Bucătărie Perfect
Bucataria ergonomica Bucataria ergonomica
Bucatarii mici, solutii cu impact mare - partea I Bucatarii mici, solutii cu impact mare - partea I
Prevenirea incendiilor in bucatarie Prevenirea incendiilor in bucatarie

Vezi mai multe articole