on

Caramizi din lemn – Constructii moderne, ecologice si durabile

06 mai, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca iti doresti o casa ecologica nu insemna ca vei renunta la confort, ba dimpotriva, vei avea parte de mult mai mult.

Ce este caramida din lemn?

Caramida din lemn este un mic bloc standar cu aspect de caramida, aceasta este fabricata din copaci de specii rasinoase de inalta calitate – zada, cedru, pin sau molid. Dotata cu elemente de fixare higt-tech, caramida din lemn ii va asigura constructiei o rezistenta sporita. Caramida din lemn nu are nevoie de garnituri de etansare sau alte materiale din plastic care sunt de cele mai multe ori toxice.

Caramizile din lemn sunt economice si ecologice, asamblarea lor se realizeaza cu usurinta, iar suruburile sau cuiele nu sunt absolut deloc necesare. Acestea pot fi folosite si singure, fara a fi necesara instalarea unei folii de vapori/folii anti condens. In interiorul creat de caramida din lemn se poate integra izolatie (tocatura lemnoasa, izolatie naturala din fibre de lana, vata de celuloza).

Caramizile din lemn atrag dupa sine o serie de avantaje, precum:

- Cost redus al materialelor si al mainii de lucru;

O constructie realizata cu ajutorul caramizilor din lemn poate fi si cu 40% mai ieftina decat o casa traditionala.

- Construire rapida;

Caramizile din lemn sunt usor de folosit, timpul necesar construirii unei asemenea case fiind mult mai redus. Cu ajutorul caramizilor din lemn poti ridica o locuinta in cel mult trei luni. Datorita faptului ca peretii nu au nevoie de finisare suplimentara, usile, ferestrele sau scoriile pot fi instalate imediat.

- Nivel optim de izolare termica;

O casa realizata din caramizi din lemn va asigura un nivel optim de izolare termica, fiind si rezistenta la cutremure.

- Fara fatade exterioare, lacuri sau tencuieli decorative;

Caramizile din lemn au un aspect foarte placut si nu va mai fi nevoie sa achizitionati alte materiale decorative. Fiind tratate cu diverse rasni ele asigura un grad ridicat de impermeabilitate si o rezistenta sportita impotriva daunatorilor, cariilor, ciupercilor. Totodata, acestea sunt tratate cu substante ignifuge pentru a asigura constructiei o rezistenta ridicata la incendii.

Desi caramizile din lemn ofera atat de multe beneficii, specialistii recomanda ca ele sa nu fie folosite in zonele cu clima continentala. Dar permit construirea caselor de vacanta, a gardurilor etc.

Sursa Foto: www.brikawood-ecologie.fr/

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum se aleg si cum se monteaza placile ceramice (gresie si faianta) Cum se aleg si cum se monteaza placile ceramice (gresie si faianta)
De ce WPC-ul ieftin este de fapt mai scump? De ce WPC-ul ieftin este de fapt mai scump?
Si tu poti fi Super Meserias Ceresit! Si tu poti fi Super Meserias Ceresit!
Amenajarile cu piatra sunt noul ”must-have” Amenajarile cu piatra sunt noul ”must-have”
Macon: profesionalism in practica, beneficii in locuire, relaxare prin surprize Macon: profesionalism in practica, beneficii in locuire, relaxare prin surprize
Avantajele si dezavantajele caselor din BCA Avantajele si dezavantajele caselor din BCA

Vezi mai multe articole