on

Caramizi din lemn – Constructii moderne, ecologice si durabile

06 mai, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca iti doresti o casa ecologica nu insemna ca vei renunta la confort, ba dimpotriva, vei avea parte de mult mai mult.

Ce este caramida din lemn?

Caramida din lemn este un mic bloc standar cu aspect de caramida, aceasta este fabricata din copaci de specii rasinoase de inalta calitate – zada, cedru, pin sau molid. Dotata cu elemente de fixare higt-tech, caramida din lemn ii va asigura constructiei o rezistenta sporita. Caramida din lemn nu are nevoie de garnituri de etansare sau alte materiale din plastic care sunt de cele mai multe ori toxice.

Caramizile din lemn sunt economice si ecologice, asamblarea lor se realizeaza cu usurinta, iar suruburile sau cuiele nu sunt absolut deloc necesare. Acestea pot fi folosite si singure, fara a fi necesara instalarea unei folii de vapori/folii anti condens. In interiorul creat de caramida din lemn se poate integra izolatie (tocatura lemnoasa, izolatie naturala din fibre de lana, vata de celuloza).

Caramizile din lemn atrag dupa sine o serie de avantaje, precum:

- Cost redus al materialelor si al mainii de lucru;

O constructie realizata cu ajutorul caramizilor din lemn poate fi si cu 40% mai ieftina decat o casa traditionala.

- Construire rapida;

Caramizile din lemn sunt usor de folosit, timpul necesar construirii unei asemenea case fiind mult mai redus. Cu ajutorul caramizilor din lemn poti ridica o locuinta in cel mult trei luni. Datorita faptului ca peretii nu au nevoie de finisare suplimentara, usile, ferestrele sau scoriile pot fi instalate imediat.

- Nivel optim de izolare termica;

O casa realizata din caramizi din lemn va asigura un nivel optim de izolare termica, fiind si rezistenta la cutremure.

- Fara fatade exterioare, lacuri sau tencuieli decorative;

Caramizile din lemn au un aspect foarte placut si nu va mai fi nevoie sa achizitionati alte materiale decorative. Fiind tratate cu diverse rasni ele asigura un grad ridicat de impermeabilitate si o rezistenta sportita impotriva daunatorilor, cariilor, ciupercilor. Totodata, acestea sunt tratate cu substante ignifuge pentru a asigura constructiei o rezistenta ridicata la incendii.

Desi caramizile din lemn ofera atat de multe beneficii, specialistii recomanda ca ele sa nu fie folosite in zonele cu clima continentala. Dar permit construirea caselor de vacanta, a gardurilor etc.

Sursa Foto: www.brikawood-ecologie.fr/

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Potentialul lemnului - termoizolare Potentialul lemnului - termoizolare
Placile de fibrociment: ce sunt si in ce aplicatii pot fi utilizate Placile de fibrociment: ce sunt si in ce aplicatii pot fi utilizate
Placarea cu faianta - Ghid Practic Placarea cu faianta - Ghid Practic
Caracteristicile betonului intarit - rezistenta si durabilitate Caracteristicile betonului intarit - rezistenta si durabilitate
Programul Casa Eficienta Energetic mai are fonduri disponibile. Poti economisi pana la 70% din energie cu ajutorul vatei bazaltice Programul Casa Eficienta Energetic mai are fonduri disponibile. Poti economisi pana la 70% din energie cu ajutorul vatei bazaltice
Ce trebuie sa stim despre caramida Ce trebuie sa stim despre caramida

Vezi mai multe articole