on

Cum construim pentru nepoti?

01 martie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Produsele de sticlă float, cu peliculă și laminată obțin recertificarea Cradle to Cradle™ la nivel Bronze în Europa

Bertrange, Luxemburg 1 Martie 2023 - Guardian Glass Europa are plăcerea să ne anunțe că a obținut recertificarea Cradle to Cradle la nivel Bronze pentru trei dintre familiile sale de produse – float, cu peliculă și laminate – fabricate la opt dintre unitățile sale de producție din Europa.

 

Certificarea inițială Cradle to Cradle (C2C) la nivel Bronze versiunea 3.1 pentru cele trei game de produse europene a fost obținută în decembrie 2019. Aceste produse nu numai că sunt recertificate în general la nivelul C2C Bronze versiunea 3.1, ci Guardian Glass se numără și printre primele companii din domeniul sticlei float care îndeplinesc unele dintre cele mai stricte cerințe ale nivelului C2C Bronze versiunea 4.0.

Cele trei game de produse au atins cel puțin nivelul C2C Bronze versiunea 4.0 în trei din cinci categorii de performanță (Starea materialelor, Reutilizarea produselor și Administrarea apei și a solului). Pentru sticla float Guardian fabricată în Europa, s-a obținut nivelul C2C Gold versiunea 4.0 la categoria Starea materialelor.  


Cradle to Cradle Certified® este un standard global pentru produse considerate sigure, reutilizabile și fabricate responsabil. De mai bine de un deceniu, Cradle to Cradle Certified ajută companiile să inoveze și să optimizeze materialele și produsele pe baza unor criterii științifice. Standardul încurajează îmbunătățirea continuă în timp prin acordarea certificării pe baza nivelurilor ascendente ale realizărilor. Fiecare nivel de certificare (Basic, Bronze, Silver, Gold și Platinum) reprezintă o realizare din ce în ce mai riguroasă în cadrul celor cinci categorii de performanță:


• Starea materialelor

• Reutilizarea produsului

• Gestionarea energiei regenerabile și a emisiilor de carbon

• Echitate socială

• Administrarea apei și a solului

 

sticla guardian certificari

Sursa Foto: Guardian Glass

Beneficiile construcțiilor realizate cu C2C

Cradle to Cradle Building Charter încurajează arhitecții și proiectanții să creeze, încă de la începutul proiectului, clădiri responsabile față de mediu și să aibă un impact pozitiv asupra comunităților în care sunt construite. Un număr tot mai mare de mărci, organizații și standarde de sustenabilitate, cum ar fi LEED, BREEAM și WELL recunosc standardul de produs Cradle to Cradle Certified™ ca denumire de produs preferată privind luarea unor decizii de cumpărare mai responsabile.

Jonathan Brunette, manager ESG și de certificare la Guardian Industries, declară: „Aceasta este o mare realizare pentru Guardian Glass. Suntem deosebit de încântați că am obținut certificarea conform nivelului Bronze versiunea 4.0 la trei categorii de performanță pentru produsele noastre din sticlă float, cu peliculă și laminată din Europa. În comparație cu versiunea 3.1, versiunea 4.0 prezintă noi cerințe îmbunătățite, inclusiv noi cadre pentru reutilizarea produselor, cerințe extinse pentru administrarea apei și a solului și o aliniere îmbunătățită a cerințelor privind starea materialelor cu principalele reglementări din domeniul substanțelor chimice și cu alte standarde. Recertificarea demonstrează angajamentul și investiția Guardian Glass în îmbunătățirea continuă a proceselor sale, producând produse din sticlă mai sustenabile pentru piața europeană.

Despre Guardian Glass

Guardian Glass, parte a grupului Guardian Industries, este unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse din sticlă float, sticlă cu peliculă și produse derivate din sticlă. În cele 26 de fabrici din toată lumea, Guardian Glass produce sticlă de înaltă performanță pentru uz exterior (atât în scopuri comerciale, cât și rezidențiale) și aplicații arhitecturale de interior, precum și produse din domeniul transporturilor și tehnic. Sticla Guardian se găsește în locuințe, birouri, mașini și în unele dintre reperele arhitecturale cele mai semnificative din lume. Centrul de Știință și Tehnologie al Guardian Glass lucrează în permanență să creeze produse din sticlă și soluții noi, utilizând cea mai avansată tehnologie pentru a-și ajuta clienții să vadă ce este posibil - see what's possible®. 

Despre Guardian Industries

Guardian Industries, o companie globală cu sediul în Auburn Hills, Michigan, operează facilități în America de Nord și de Sud, Europa, Africa, Orientul Mijlociu și Asia.
Companiile Guardian angajează 11.800 de oameni și produc sticlă float de înaltă performanță; produse din sticlă peliculizată pentru aplicații arhitecturale, rezidențiale, de interior, pentru industria transportului și tehnic; și componente de înaltă calitate placate cu crom și din plastic vopsit, pentru industria auto și a camioanelor. Viziunea Guardian este de a fi un partener preferat de clienți, furnizori, angajați și comunități, pe baza unei relații benefice, reciproce. Aceasta duce la atenția continuă în ceea ce privește îmbunătățirea vieții oamenilor prin furnizarea de produse și servicii care valorează mai mult decât celelalte opțiuni disponibile, făcând aceasta în mod responsabil și consumând cât mai puține resurse. Guardian este o sucursală deținută în totalitate de Koch Industries, Inc. Pentru mai multe informații, vizitați guardian.com.

Nota Redacției

William McDonough și Michael Braungart sunt doi experți în sustenabilitate și ecologie industrială. Ambii sunt arhitecți și ingineri, care și-au concentrat activitatea profesională pe dezvoltarea unor soluții durabile pentru problemele legate de mediu și de dezvoltarea economică.

William McDonough este un arhitect și designer american, cunoscut pentru promovarea principiilor de design ecologic. În 1996 a fondat compania William McDonough + Partners, care a dezvoltat proiecte durabile, precum sediul firmei Gap din San Francisco și a celei a lui Nike din Olanda.

Michael Braungart este un chimist german și profesor la Universitatea Tehnică din Lüneburg. Împreună cu William McDonough, a dezvoltat conceptul de "Cradle to Cradle", care pune accentul pe designul produselor și al clădirilor astfel încât să poată fi utilizate într-un mod durabil și regenerabil.

Ambii sunt considerați activiști în domeniul durabilității și au lucrat cu companii și guverne pentru a promova dezvoltarea durabilă. Împreună au fondat MBDC, o companie de consultanță în domeniul durabilității și au scris cartea "Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things", care a devenit un manifest al mișcării de sustenabilitate.

"Cradle to Cradle Building Charter" este un set de principii pentru construcția durabilă, bazat pe conceptul de economie circulară și de la ”la leagăn la leagăn”. Acesta este un angajament voluntar asumat de către organizații și companii care doresc să construiască clădiri durabile și să protejeze mediul înconjurător.

Traducerea în limba română ar fi "Carta construcției din leagăn în leagăn", adică construcții durabile care sunt concepute astfel încât toate componentele lor să fie regenerabile și să poată fi utilizate în mod repetat.

Conceptul a fost dezvoltat de William McDonough și Michael Braungart în 2002, iar inițiativa "Cradle to Cradle Products Innovation Institute" este responsabilă pentru dezvoltarea și promovarea acestui concept.

Standardul "Cradle to Cradle" este măsurat în ceea ce privește utilizarea durabilă a resurselor, sănătatea și siguranța oamenilor și a mediului înconjurător, precum și designul durabil și regenerabil. Organizațiile și companiile care doresc să adopte acest standard trebuie să îndeplinească anumite criterii și să fie evaluate de către un auditor terț independent, pentru a obține certificarea "Cradle to Cradle".

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tabla cutata vs. tabla click: 3 Diferente esentiale Tabla cutata vs. tabla click: 3 Diferente esentiale
Hidroizolatie subsol: Descopera secretele pentru un subsol uscat! Hidroizolatie subsol: Descopera secretele pentru un subsol uscat!
Caramizi din lemn – Constructii moderne, ecologice si durabile Caramizi din lemn – Constructii moderne, ecologice si durabile
Potentialul lemnului - termoizolare Potentialul lemnului - termoizolare
Tehnologia SIN, unica in Romania, doar la King Steel Tehnologia SIN, unica in Romania, doar la King Steel
Finisaje de ultima generatie Finisaje de ultima generatie

Vezi mai multe articole