on

Casa cu beci – avantaje si dezavantaje

02 februarie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Atunci cand decizi sa-ti construiesti o casa trebuie sa stabilesti si daca ai sau nu nevoie de beci, iar daca decizi ca ai nevoie de beci, trebuie sa hotarasti daca acesta va fi construit sub casa sau adiacent casei. Beciul construit sub casa are o serie de avantaje, dar si dezavantaje.

Beciul construit sub casa are dezavantajul ca “tine” rece in camera care se afla deasupra lui, in cazul in care beciul nu este termoizolat. Un alt dezavantaj il constituie igrasia care se poate forma in camera de deasupra beciului, motivul fiind acelasi: beciul este rece/racoros, camera de deasupra lui este incalzita, astfel ca se formeaza condensul si apare igrasia. Si mai exista inca un dezavantaj al beciului construit sub casa: costurile mari pe metrul patrat daca te hotarasti sa-I faci cu hidroizolatie si termoizolatie.

Citeste si Cum hidroizolam beciul?

Evident ca exista si avantaje. Daca esti o persoana care face toamna multe conserve, beciul nu va fi doar locul unde tii butoiul cu vin si putina cu muraturi, ci si o mare camara pentru borcanele cu zacusca, dulceata, compot si alte bunatati conservate. Plus ca beciul iti este la indemana daca este construit sub casa. Imagineaza-ti cum ar fi sa iesi iarna din casa, pe ger si viscol, ca sa mergi sa iei zacusca si muraturi din beciul construit adiacent casei.

Citeste si Hidroizolatia care va protejeaza beciul

Intre o casa cu beci sub ea si una cu beci adiacent, probabil ca alegerea ideala o reprezinta beciul sub casa, cu conditia sa faci temeinic lucrarile de hidroizolatie si termoizolatie. O alta idee ar fi ca in camera de deasupra beciului sa nu amenajezi un dormitor sau bucatarie, si nici hol. Daca bugetul si spatiul iti permit, in camera de deasupra beciului amenajeaza o camera tehnica, o spalatorie/uscatorie sau depozit pentru scule si unelte.

Daca ti-a placut acest articol, te poti alatura cu un simplu Like comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

5 reguli pentru o casa rezistenta la cutremure 5 reguli pentru o casa rezistenta la cutremure
Avantajele și dezavantajele construirii unei case fara etaj Avantajele și dezavantajele construirii unei case fara etaj
Pompe si hidrofoare - Cum le alegem? Pompe si hidrofoare - Cum le alegem?
Modul in care hidroforul iti aduce confortul in casa Modul in care hidroforul iti aduce confortul in casa
Tencuirea peretilor – sfaturile forumistilor Misiunea Casa Tencuirea peretilor – sfaturile forumistilor Misiunea Casa
Studiu de caz: combaterea si eradicarea cariilor de lemn in procesul de reabilitare al acoperisului Bisericii din Valari Studiu de caz: combaterea si eradicarea cariilor de lemn in procesul de reabilitare al acoperisului Bisericii din Valari

Vezi mai multe articole