Casa cu panouri fotovoltaice si energie eoliana

Off-the-grid home - cum sa-ti generezi singur electricitatea

21 octombrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Asa cum vorbeam intr-un articol anterior, conceptul “off-the-grid home” desemneaza o casa care beneficiaza de tot confortul secolului 21, fara sa fie conectata la retelele de utilitati publice. Asta inseamna ca trebuie sa-ti proiectezi si construiesti un sistem care sa-ti genereze electricitate 365 de zile pe an. Iata cum.

Transforma lumina soarelui in curent electric. Pentru asta ai nevoie de panouri solare fotovoltaice, un invertor si baterii. Totusi, trebuie sa tii cont de faptul ca nu toate zilele sunt insorite si ca doar un sistem de panouri solare nu ar face fata unui consum serios de energie electrica. Asta inseamna ca mai ai nevoie de inca o sursa care sa-ti genereze curent electric.

Transforma energia eoliana in curent electric. Cunoscand directia si viteza medie a vantului, poti estima cata energie electrica ti-ar putea produce o turbina eoliana. Sau mai multe. Totusi, exista zone geografice in care vantul bate permanent, cum ar fi plajele care au parte zilnic de briza marii, dar si zone unde nu ai parte zilnic de un vant care sa fie suficient pentru a produce curentul electric necesar casei tale. Iar asta ne conduce la a treia sursa de energei electrica.

Daca ai un curs de apa pe proprietatea ta, construieste o micro-hidrocentrala si transforma energia apei curgatoare in curent electric. Trebuie doar sa ai sau sa realizezi o diferenta de nivel unde sa poti instala o turbina care sa-ti produca energie electrica.

Generatorul de rezerva. Chiar daca ai instalat cele 3 sisteme de generare a energiei electrice, nu se stie niciodata cum se intampla neprevazutul. Tocmai de aceea este nevoie si de un generator de curent electric, generator care sa functioneze pe benzina si pe care sa-l pornesti in cazul in care nu ai alta solutie de obtinere a energiei electrice.

Nu uita ca, desi energia electrica obtinuta cu ajutorul panourilor solare, a turbinelor eoliene si a microhidrocentralelor este gratis, echipamentele sunt scumpe. Practic, vei obtine energie electrica mai scumpa decat cea furnizata de catre compania de electricitate. Dar, daca vrei independenta energetica sau daca iti doresti sa te retragi in mijlocul salbaticiei dar sa beneficiezi de conforul civilizatiei, trebuie sa faci aceste investitii.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce sa ai in vedere atunci cand construiesti o casa care nu va fi conectata la utilitati Ce sa ai in vedere atunci cand construiesti o casa care nu va fi conectata la utilitati
Locuinta bioclimatica Locuinta bioclimatica
Casele plutitoare: Luxul de pe luciul apelor Casele plutitoare: Luxul de pe luciul apelor
Cum calculezi corect spatiul necesar pentru un sediu de firma Cum calculezi corect spatiul necesar pentru un sediu de firma
Casa activa | Un concept inovator Casa activa | Un concept inovator
Afla de ce casele din lemn sunt mai ieftine decat cele standard Afla de ce casele din lemn sunt mai ieftine decat cele standard

Vezi mai multe articole