Case ieftine pentru romanii cu bani putini

14 iulie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
Cu pretul din 2008 al unui apartament de doua camere din Capitala se poate cumpara acum o vila in Pipera. Chiar si asa, cererea este slaba.
 
Casa cu 15.000 de euro sau garsoniera intr-un bloc de locuinte noi cu 21.000 de euro - iata ofertele cu cele mai mici preturi de la targul Project Expo 2012, care se desfasoara in aceste zile in Capitala. Pentru trei sau patru camere, clientii pot achita doar 45.000 de euro.
 
Casa sau apartament?
 
Un apartament de trei camere de aproape 60 de metri patrati costa in unul din cele mai ieftine ansambluri rezidentiale, aflat in Rahova, 44.500 de euro.
 
"Majoritatea preturilor la bloc includ locul de parcare si amenajarile interioare. Un dezvoltator ofera chiar si bucataria complet utilata", a spus pentru EVZ Adina Patilea, managerul targului Project Expo.
 
Cu 37.500 de euro se poate insa construi o casa din lemn perfect termoizolata, cu o suprafata de 70 de metri patrati. Crescand putin pretul, la 52.000 de euro, se poate obtine o locuinta de 110 mp.
 
Oferta este dedicata celor care au deja un teren. Potrivit oficialilor firmei de constructii, termoizolarea casei reduce factura de consum energetic si cu 60%. Tot la capitolul "imobile ieftine" se afla case construite intr-o zona buna din Bucuresti, care au acum pretul de dinainte de criza al unui apartament cu doua camere: vilele se afla in Pipera, au 165 de mp si costa 95.000 de euro.
 
De cealalta parte, cea a ofertelor scumpe, sunt apartamentele de patru camere de 150.000 de euro, dar care au 110 metri patrati. Totodata, un imobil cu sase etaje poate fi cumparat pentru 2,7 milioane de euro.
 
Preturi negociabile, la dezvoltatori
 
Mai multi dezvoltatori au anuntat ca preturile din ansambluri sunt negociabile. Un apartament oferit la 52.000 de euro plus TVA poate fi negociat lejer pana la 50.000 de euro plus TVA.
 
Cel mai mare discount la locuinte noi este de 35%. Agentiile imobiliare au venit cu oferte de apartamente si case vechi.
 
"Exista si aici reduceri, de exemplu o vila de 500.000 de euro are un discount de 10%", a spus Patilea. In ciuda flexibilitatii ofertei, clientii de hotarasc greu. "Anul acesta se bate palma mai greu decat in 2011", a spus aceasta.
 
Casa de 15.000 de euro
 
Oferta "fanion" a targului este "casa de 15.000 de euro". Anul trecut, pentru un pret similar un dezvoltator oferea case la rosu la acest pret. Cu tot cu finisaje, locuintele din oferta aveau un pret de 23.000 de euro.
 
Succesul lor a fost rasunator. In 2012 este vorba de case vechi din imprejurimea Bucurestiului, in Urziceni (Ialomita), dar si in judetul Giurgiu. "Intre casele de 15.000 de euro exista si una la rosu", spune Patilea.
 
Potrivit acesteia, oferta targului include ansambluri imobiliare de blocuri din aproape toate zonele Bucurestiului, din Rahova, Militari, Pipera, Berceni, Prelungirea Ghencea.
 
Exista si un ansamblu in Corbeanca, cu locuinte de doua etaje, cu apartamente. Ansamblurile de case noi sunt din Corbeanca, Voluntari, Rosu, Chiajna, "zone limitrofe, aflate in imediata vecinatate a Capitalei", potrivit Adinei Patilea.
 
Sursa: Evz.ro

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

EuroMetropola: Preturile proprietatilor rezidentiale de lux au scazut cu pana la 50%, afectate de criza - 9 DECEMBRIE 2008 EuroMetropola: Preturile proprietatilor rezidentiale de lux au scazut cu pana la 50%, afectate de criza - 9 DECEMBRIE 2008
Cele mai bune oferte pentru Cele mai bune oferte pentru "Prima casa" - 28 August 2009
Fiscul vinde apartamentele lui Negoita, licitand de la 17.500 euro+TVA si locurile de parcare, de la 1.400 euro Fiscul vinde apartamentele lui Negoita, licitand de la 17.500 euro+TVA si locurile de parcare, de la 1.400 euro
Creditul in lei pentru case se lupta pentru o cota de piata mai mare Creditul in lei pentru case se lupta pentru o cota de piata mai mare
strazi strazi
Romanii au resuscitat piata imobiliara in octombrie, profitand de ieftiniri Romanii au resuscitat piata imobiliara in octombrie, profitand de ieftiniri

Vezi mai multe articole