on

Cateva date interesante despre zeoliti

02 aprilie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Zeolitii sunt minerale naturale, de origine vulcanica, ce se deosebesc de alte minerale prin structura lor microporoasa specifica. Prof. dr. ing. Constantin - Horia BARBU, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, spune despre zeolit ca este un „nou” material stravechi. Spre exemplu, stiai ca Panteonul din Roma, Colosseumul, Zidul Servian si Castelul Nouvo sunt construite din ciment roman, un material care are la baza tuful vulcanic zeolitic?

 

In ceea ce priveste zeolitul de Rupea, Daniel Agapie, Director Executiv Zeolites Group, ne spune ca acesta are un PH extrem de alcalin, 8.75 - 9.2, comparativ cu alti zeoliti ce au valori cuprinse intre 7.2 - 7.8.

 

Zeolitii sunt materiale accesibile, a caror folosire nu necesita nici echipamente, nici investitii costisitoare, insa domeniile de utilizare sunt multiple, iar beneficiile oferite de acestia sunt numeroase.

 

 

 

Folosirea zeolitilor este permisa inclusiv in agricultura si zootehnia ecologica, iar adaugarea lor in hrana animalelor aduceri cresteri de productie semnificative. Mai mult decat atat, zeolitii capteaza si elimina selectiv pesticidele, toxinele, mucegaiurile, metalele grele si radioactive.

 

 

 

 

De ce cantitate de zeolit este nevoie pentru a aduce un hectar de teren la nivel de sol bio? De cat timp este nevoie pentru ca produsul sa transforme aceasta suprafata in sol bio? cat costa aceasta cantitate si cum procedam?

Te invitam sa urmaresti video-ul de mai jos pentru a descoperi totul despre zeoliti!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Intretinerea gradinii: operatiunile care te ajuta sa obtii un gazon perfect Intretinerea gradinii: operatiunile care te ajuta sa obtii un gazon perfect
Luna martie in gradina si livada Luna martie in gradina si livada
Amenajarea gradinii: Sfaturi si Idei Amenajarea gradinii: Sfaturi si Idei
Ce este compostul si la ce este el bun Ce este compostul si la ce este el bun
Deciziile inspirate se iau vara Deciziile inspirate se iau vara
Cum alegi si cum montezi o pompa submersibila Cum alegi si cum montezi o pompa submersibila

Vezi mai multe articole