on

Cateva date interesante despre zeoliti

02 aprilie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Zeolitii sunt minerale naturale, de origine vulcanica, ce se deosebesc de alte minerale prin structura lor microporoasa specifica. Prof. dr. ing. Constantin - Horia BARBU, de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, spune despre zeolit ca este un „nou” material stravechi. Spre exemplu, stiai ca Panteonul din Roma, Colosseumul, Zidul Servian si Castelul Nouvo sunt construite din ciment roman, un material care are la baza tuful vulcanic zeolitic?

 

In ceea ce priveste zeolitul de Rupea, Daniel Agapie, Director Executiv Zeolites Group, ne spune ca acesta are un PH extrem de alcalin, 8.75 - 9.2, comparativ cu alti zeoliti ce au valori cuprinse intre 7.2 - 7.8.

 

Zeolitii sunt materiale accesibile, a caror folosire nu necesita nici echipamente, nici investitii costisitoare, insa domeniile de utilizare sunt multiple, iar beneficiile oferite de acestia sunt numeroase.

 

 

 

Folosirea zeolitilor este permisa inclusiv in agricultura si zootehnia ecologica, iar adaugarea lor in hrana animalelor aduceri cresteri de productie semnificative. Mai mult decat atat, zeolitii capteaza si elimina selectiv pesticidele, toxinele, mucegaiurile, metalele grele si radioactive.

 

 

 

 

De ce cantitate de zeolit este nevoie pentru a aduce un hectar de teren la nivel de sol bio? De cat timp este nevoie pentru ca produsul sa transforme aceasta suprafata in sol bio? cat costa aceasta cantitate si cum procedam?

Te invitam sa urmaresti video-ul de mai jos pentru a descoperi totul despre zeoliti!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Afla ce trebuie sa faci ca sa scapi de limacsi (melcii fara cochilie) Afla ce trebuie sa faci ca sa scapi de limacsi (melcii fara cochilie)
Cactusul de apartament – Ghid de ingrijire Cactusul de apartament – Ghid de ingrijire
Utilaje care iti permit o administrare usoara a unei gradini mari Utilaje care iti permit o administrare usoara a unei gradini mari
Gradini celebre - “Keukenhof, o simfonie de culoare pe 32 de hectare” Gradini celebre - “Keukenhof, o simfonie de culoare pe 32 de hectare”
Plante care tin tantarii la distanta Plante care tin tantarii la distanta
Unde depozitam mobilierul si ustensilele de gradina Unde depozitam mobilierul si ustensilele de gradina

Vezi mai multe articole