on

Ce este pardoseala epoxidica

28 august, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pardoseala epoxidica este o suprafata continua realizata pe baza de rasini epoxidice - materiale polimerice in stare lichida, care in urma unei reactii chimice de polimerizare se solidifica.

Pardoseala epoxidica nu prezinta rosturi sau imbinari si este disponibila intr-o gama variata de culori, modele (exista chiar si modele cu efect 3D), texturi (line sau accidentate) si finisaje (lucios, semi-lucios sau mat). Fiind dezvoltata initial in scop industrial, mai ales pentru zonele cu trafic intens pentru ca ofera o rezistenta mecanica deosebita, usor, usor a devenit o solutie perfecta si pentru decorarea locuintelor.

Pardoseala epoxidica este rezistenta la uzura si este si un bun hidroizolant, fiind recomandat pentru finisarea pardoselilor din bucatarii, bai, terase, balcoane – in special in zonele unde sunt prezente apa si umiditatea. Pentru acest tip de suprafete este recomandat sa optezi pentru o pardoseala epoxidica antiderapanta.

Cu ajutorul acesteia se pot realiza concepte de design unice. Mai mult decat atat, este recomandata si pentru spatiile mici unde datorita luciului sau va reflecta lumina si va oferi senzatia unui spatiu mai mare.

Spre deosebire de pardoselile acoperite cu gresie, marmura etc, pardoseala epoxidica este mai “calda”, mai usor de curatat si intretinut. Iar lipsa rosturilor va impiedica dezvoltarea microbilor, a bacteriilor sau a germenilor.

Pardoseala epoxidica are o durata mare de viata, minim 10 ani – chiar si in conditii de trafic intens. Este rezistenta la socuri mecanice si zgarieturi, se poate repara foarte usor, suporta sisteme de incalzire si are costuri reduse de instalare deoarece se poate aplica direct pe beton.

Desi pare ca montajul ei nu este unul foarte dificil de realizat, daca nu ai experienta in acest domeniu, iti recomandam sa apelezi la specialisti.

Pentru curatare este recomandat sa folosesti apa si un detergent cu pH neutru aplicat cu ajutorul unei carpe din microfibra. Evita produsele de curatat care contin clor, soda, amoniac, acizi sau detergent abrazivi pentru ca, in timp, acestia pot duce la matuirea suprafetei.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Covorul tesut manual – o mangaiere pentru suflet, ochi si talpi Covorul tesut manual – o mangaiere pentru suflet, ochi si talpi
Maiestria covoarelor tesute manual | Galeria Buhara Maiestria covoarelor tesute manual | Galeria Buhara
Amenajari interioare si exterioare | SAPE SI FINISAJE Amenajari interioare si exterioare | SAPE SI FINISAJE
Din respect pentru parchet Din respect pentru parchet
Renovare pardoseala veche – Scurt ghid pentru efectuarea corecta a lucrarii Renovare pardoseala veche – Scurt ghid pentru efectuarea corecta a lucrarii
Cand te-ai bucurat ultima oara din plin de casa ta? Cand te-ai bucurat ultima oara din plin de casa ta?

Vezi mai multe articole