Cane Corso

Cele mai apreciate zece rase de caini de paza pentru casa

24 octombrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Inca de la domesticirea rasei canine, acest animal a dezvoltat o puternica apropiere fata de stapanul sau.  Spiritul de haita s-a estompat in favoarea obedientei fata de om si mai apoi, prin extensie, fata de caminul sau. Chiar daca patrupedele actioneaza uneori instinctual, exista cateva rase care s-au detasat prin comportamentul protector, curajul si rezistenta de care sunt capabile. Rase numai bune pentru a fi numite: caini de casa.

Poate cea mai apreciata rasa de caini de paza este ciobanescul belgian Malinois. Acest caine s-a remarcat deseori in zonele de conflict prin temperamentul exploziv, psihicul dezvoltat si inteligenta nativa. Este un caine usor de antrenat ceea ce face din aceasta rasa cainele utilitar perfect. Totodata, daca este crescut in compania copiilor isi poate arata treptat si latura sociabila, fiind un prieten de joaca ideal pentru cei mici.

Cane Corso (Mastiff Italian) este o rasa considerata agresiva de catre specialisti. Robusti, protectori, dar echilibrati acesti caini reprezinta aparatorii impenetrabili pentru locuinta.

Printre cele mai apreciate rase de caini este si dogul argentinian. Creat pentru a infrunta mistretii si pumele din America de Sud, aceasta rasa are forta necesara de a se lupta cu intrusii. Fara socializare si dresaj corespunzator, dogul argentinian poate fi agresiv in prezenta strainilor, de aceea se recomanda un comportament prudent in relatie cu acesta.

Ciobanescul caucazian este uriasul din curte, care doar prin prezenta poate alunga persoanele neinvitate. Este considerat de specialisti unul din cei mai eficienti caini de paza si aparare.

O alta rasa care imbina instinctele de aparare cu dorinta de joaca este bandogul. Echilibrat si inteligent, acest caine poate detrona (daca este dresat corespunzator) alte rase mai bine cotate.

Bulldogul american este prietenul copiilor, dar si aparatorul de baza al caminului. Sociabil, inteligent si devotat familiei, bulldogul poate fi atat un caine de care sa te temi atunci cand iti vizitezi prietenii, cat si un veritabil partener de joaca. Totusi, datorita agresivitatii fata de exemplarele de acelasi sex, bulldogul va ramane unicul aparator al casei.

Nu acelasi lucru se poate spune despre Perro de Presa Canario, o rasa toleranta fata de cainii de acelasi sex. Totusi, si aceasta rasa este mai prietenoasa cu masculii/femelele de sex opus cu un temperament mai slab. Cu un caracter puternic, acest caine da dovada de calm in situatii limita si multa incredere in sine.

Boerboel este o rasa deloc agresiva insa foarte loiala stapanului sau. Un caine calm, jucaus, curajos dar si foarte sensibil este companionul ideal pentru intreaga familie.

Un alt caine care si-a dovedit in timp agresivitatea dar si devotamentul este Rottweilerul. Recunoaste un singur stapan, pe care il urmeaza si il apara chiar cu pretul proprii sale vieti. Crescut in compania copiilor, este preferatul acestora in jocurile desfasurate in aer liber.

Creat initial pentru a pazi turmele de oi, Ciobanescul Australian este o rasa dezvoltata de imigrantii europeni in Nordul Americii. Bland si iubitor, acest caine poate fi companionul perfect in deplasari, dar si un paznic de incredere.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

KERBL | Cresterea si ingrijirea animalelor KERBL | Cresterea si ingrijirea animalelor
Alege jucariile potrivite pentru animalul tau de companie Alege jucariile potrivite pentru animalul tau de companie
4 din 10 proprietari de pisici resimt mirosul neplacut generat de litiera acesteia 4 din 10 proprietari de pisici resimt mirosul neplacut generat de litiera acesteia
5 beneficii ale animalelor de casa 5 beneficii ale animalelor de casa
Alte 10 lucruri pe care nu le stiai despre pisici Alte 10 lucruri pe care nu le stiai despre pisici
Sterilizarea animalelor de companie - Pro si contra Sterilizarea animalelor de companie - Pro si contra

Vezi mai multe articole