Casa cu Pompa de caldura

Pompa de caldura pentru producerea apei calde menajere

22 ianuarie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Principiul de functionare este cel al unei pompe de caldura aer-apa, extragerea caldurii din aer fiind folosita ca sursa regenerabila de energie pentru producere de apa calda menajera. Transferul de caldura intre aer si apa se face printr-un ciclu termodinamic cu ajutorul agentilor frigorifici nepoluanti (R134a si R407c):

1. Agentul frigorific in stare lichida trece prin vaporizator si cu ajutorul caldurii absorbite din aer, trece in stare de vapori.
2. In compresor este marita presiunea vaporilor de agent frigorific, ceea ce duce la o crestere de temperatura.
3. In condesator agentul trece din nou in stare lichida cedand caldura apei calde menajere.
4. Presiunea si temperatura apei sunt reduse pana la starea initiala prin trecerea agentului frigorific prin ventilul de expansiune.

Prin modul in care sunt montate conductele de aspiratie si refulare a pompei de caldura, aceasta poate fi folosita si la racirea, ventilarea si dezumidificarea unor incaperi:

Recuperarea caldurii degajate de echipamente in incaperile tehnice. Aspiratia si refularea se fac in camera tehnica.

pompa de caldura - principii de functionare

Racirea si dezumidificarea aerului din depozite de alimente/ pivnite/ crame. Aerul este aspirat din incapere si refulat inapoi dezumidificat si cu o temperatura scazuta.

pompa de caldura - principii de functionare - 2

Dezumidificarea aerului din uscatorii.

pompa de caldura - principii de functionare - 3

Ventilarea incaperilor prin folosirea metodelor combinate de aspiratie si refulare. Aspiratia si refularea se face controlat atat de la interior cat si de la exterior, acest lucru permitand o tratare completa a aerului din interiorul unei incaperi (introducere de aer proaspat, dezumidificare, racire sau incalzire).

pompa de caldura - principii de functionare - 4

Adauga un comentariu


4 Comentarii

carol

27 ianuarie, 20:29

Un aparat care este conceput pentru cei cu bani si este un aer conditionat care iti foloseste alte surse pentru schimbul de temperatura.
Deci cost ridicat. Puneti-va un duct de 48000 btu tip inverter si o sa fiti extra multumiti si cu consum mic. (fara curtea sapata :-))) bafta

john

27 ianuarie, 13:10

cam cat costa o asemenea pompa de caldura ? pentru incalzirea casei instalatia este ceva similar ? costuri ? ms

Maria

23 ianuarie, 23:06

Care este suprafata de teren minima pt. o casa cu un etaj si ce sursa de apa este strict necesara. Putul poate fi folosit?
Exista restrictii in functie de locatia casei?
Un pret orientativ?

Bogdan S

23 ianuarie, 22:24

Deci foloseste curent.

Alte articole

Construirea casei: ce trebuie sa stii despre alegerea unui sistem termic complet Construirea casei: ce trebuie sa stii despre alegerea unui sistem termic complet
Centrala termica pe lemne: 4 motive pentru care este cea mai buna alegere Centrala termica pe lemne: 4 motive pentru care este cea mai buna alegere
Cum utilizam centrala termica in mod sustenabil Cum utilizam centrala termica in mod sustenabil
Ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi un calorifer electric Ce trebuie sa stii atunci cand iti cumperi un calorifer electric
Sistemul de cos de fum HOCH pune siguranta casei tale pe primul loc! Sistemul de cos de fum HOCH pune siguranta casei tale pe primul loc!
Eficientizarea consumului de energie termica pe perioada iernii Eficientizarea consumului de energie termica pe perioada iernii

Vezi mai multe articole