Cheltuielile pentru incalzirea spatiilor comune se repartizeaza proportional cu cota parte indiviza

21 ianuarie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

As vrea sa stiu cum se repartizeaza cheltuielile pentru incalzirea locuintelor dupa noile acte normative. Pentru ca eu, care am centrala termica, nu pricep de ce trebuie sa platesc si pentru caldura de care beneficiaza vecinii mei.
Florin Dragomir, Bucuresti
 
Pentru imobilele nereabilitate termic cheltuielile pentru incalzire se repartizeaza proportional cu suprafata utila a apartamentului, definita in cartea tehnica si inscrisa in actul de proprietate. Pentru spatiile comune (casa scarii, holuri, spalatorii, uscatorii) se repartizeaza proportional cu cota-parte de proprietate indiviza care ii revine fiecarui proprietar. In cazul in care conductele care traverseaza apartamentele dotate cu centrale termice sunt izolate termic, proprietarii respectivelor apartamente sunt scutiti de la plata energiei termice pentru respectivele conducte. Deci, izolati-va conductele si scapati de obligatia la care va referiti.
 
Unde as putea sa ma adresez pentru o expertiza tehnica in vederea riscului seismic al locuintei?
Carmen Panait, Bucuresti
 
Va puteti adresa oricarei firme autorizate pentru efectuarea de expertize in constructii. O prima vizita ar fi util sa o faceti la primaria de sector, care poate avea informatii in acest sens. Cum insa credem ca este vorba de expertizarea intregii cladiri si nu numai a propriei locuinte, iar aceasta lucrare se face contra cost, se impune sa existe o hotarare a adunarii generale pentru acoperirea cheltuielilor cu aceasta operatie.
 
E adevarat ca noile acte normative se refera la taxa perceputa de asociatii de proprietari detinatorilor de caini?
 
Pentru ca la noi se percep astfel de taxe din 2004 printr-o hotarare a adunarii generale, fapt motivat prin cheltuielile suplimentare ale asociatiei pentru curatenie in lift, pe holuri si scari.
Marina Costache, Bucuresti
 
Da, este adevarat. Art. 61 al Normelor metodologice de aplicare a Legii 230/2007 consemneaza in randurile cheltuielilor si taxa pentru animalele de casa. Cum nu se fac precizari referitoare la cuantumul acestei taxe, credem ca aceasta ar trebui hotarata de catre adunarea generala astfel incat sa acopere strict cheltuielile suplimentare si sa nu se transforme intr-un fel de amenda, fapt ce a si declansat o reactie vehementa de respingere a reglementarii amintite de catre detinatorii de animale de casa. De altfel, acolo unde este vorba de cativa catelusi sau de animale de companie ale unor nevazatori nici pana acum nu s-au aplicat nici un fel de adaosuri la cheltuielile de intretinere.
 
Eugen Eftimiu
Specialist inprobleme locative
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Da viata locuintei tale cu noile becuri si corpuri de iluminat Philips Hue Da viata locuintei tale cu noile becuri si corpuri de iluminat Philips Hue
Cum se negociaza chiria in cazul locuintelor de lux Cum se negociaza chiria in cazul locuintelor de lux
Chiriile din Romania le-au depasit pe cele din Ungaria si Cehia Chiriile din Romania le-au depasit pe cele din Ungaria si Cehia
Mesterii din constructii au scazut tarifele la jumatate Mesterii din constructii au scazut tarifele la jumatate
Pensiune in Sinaia, la pret de apartament din Bucuresti Pensiune in Sinaia, la pret de apartament din Bucuresti
Gigantul targurilor imobiliare din aceasta perioada la orizont Gigantul targurilor imobiliare din aceasta perioada la orizont

Vezi mai multe articole