on

Cinci lucruri pe care sa le faci imediat dupa ce iti cumperi o casa

05 decembrie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ai de gand sa-ti vinzi apartamentul in care locuiesti, deoarece vrei sa-ti cumperi o casa la curte? Foarte bine! Insa ar fi bine sa te pregatesti, pentru ca vei avea foarte multe lucruri de facut. Si inainte, si dupa ce iti vei achizitiona locuinta. Despre cinci lucruri pe care sa le faci imediat dupa ce iti cumperi o casa poti sa citesti mai jos.

Primul lucru pe care sa-l faci dupa ce iti cumperi o casa: schimba-ti incuietorile 

Primul lucru pe care sa-l faci dupa ce muti intr-o casa noua este sa schimbi incuietorile usii de la intrarea in locuinta. In situatia in care imobilul este prevazut cu o usa in fata si cu o usa in spate, inlocuieste incuietorile ambelor usi. Pentru schimbarea incuieturilor, te sfatuim sa apelezi la o firma profesionista. O astfel de firma nu doar ca o sa-ti inlocuiasca incuietorile, ci o sa-ti si recomande niste sisteme de inchidere ideale pentru siguranta ta si a membrilor familiei tale. Ar fi bine sa nu te zgarcesti in ceea ce priveste incuietorile pentru usa sau usile casei tale, deoarece s-ar putea ca, in timp, sa regreti.

Al doilea lucru pe care sa-l faci dupa ce iti cumperi o casa: instaleaza-ti un sistem de securitate 

Schimbarea incuietorilor usii sau usilor exterioare ale locuintei ar trebui sa fie urmata de instalarea unui sistem de securitate. Un astfel de sistem ar fi bine sa includa camere de supraveghere (montate in asa fel incat sa surprinda orice unghi din jurul constructiei), senzori de miscare (pentru interiorul casei), un interfon (sau un interfon video), un sistem informatic care sa inregistreze toate imaginile surprinse de camerele de supraveghere si un contract cu o firma de paza de protectie. In ceea ce priveste serviciile firmei de paza si protectie, opteaza pentru monitorizare si interventie. Astfel, in situatia nefericita in care anumite persoane nepoftite ar incerca sa intre in locuinta ta, angajatii firmei de paza si protectie sa poata sa intervina in doar cateva minute.

Al treilea lucru pe care sa-l faci dupa ce iti cumperi o casa: verifica sistemul de incalzire 

Sistemul de incalzire si de racire din locuinta ar trebui evaluat atat inainte de achizitia casei cat si dupa. Cum il verifici? Foarte simplu! Chemi o firma de instalatii si te asiguri ca angajatii sai verifica toate componentele sistemului de incalzire si de racire: calorifere, termostat (termostate), aparat de aer conditionat (aparate de aer conditionat), tevi si centrala termica. Chiar daca sistemul de incalzire si de racire functioneaza foarte bine, roaga-i pe angajatii firmei de instalatii sa-ti curete si sa-ti igienizeze toate componentele sistemului. In plus, daca vrei sa fii acoperit in eventualitatea aparitiei unor defectiuni la instalatiile de incalzire si de racire, cumpara-ti doua calorifere electrice sau doua aeroterme si macar un ventilator. Altex, cel mai important retailer de electronice si electrocasnice de pe piata locala, are oferte la nenumarate dispozitive pentru casa, inclusiv la calorifere electrice, aeroterme si ventilatoare.

Al patrulea lucru pe care sa-l faci dupa ce iti cumperi o casa: fa curatenie

Un alt lucru extrem de important pe care sa-l faci dupa ce iti cumperi o casa este sa cureti toate incaperile. Ai doua variante la dispozitie: sa o faci pe cont propriu sau sa angajezi o firma de curatenie. Daca mergi pe prima varianta, o sa fie nevoie sa-ti cumperi foarte multe produse de curatat si, de asemenea, sa cauti oameni care sa te ajute. In situatia in care casa achizitionata are o suprafata mare, o sa-ti ia foarte mult sa o cureti pe cont propriu, daca nu ceri ajutorul membrilor familiei sau prietenilor.

In scenariul in care o sa apelezi la o firma de curatenie, vei scoate niste bani din buzunar, insa rezultatele o sa fie foarte bune. Si, in plus, vei putea face altceva cu timpul tau. Ca sa alegi o firma de curatenie care ofera servicii de calitate, iti recomandam sa le ceri cateva recomandari prietenilor si cunoscutilor. Nu te baza doar pe recomandarile cunoscutilor tai inainte sa alegi o firma de curatenie. Foloseste-te de Internet ca sa te documentezi si tu in legatura cu calitatea serviciilor firmelor de curatenie existente pe piata.

Al cincilea lucru pe care sa-ti faci dupa ce iti cumperi o casa: zugraveste

Chiar daca interiorul casei tale se prezinta intr-o stare foarte buna, tot o sa fie nevoie sa zugravesti. De ce? Pentru ca, foarte probabil, o sa vrei alte culori in interiorul casei. In plus, vopsitul peretilor reprezinta o metoda foarte buna prin care sa dezinfectezi locuinta. La fel ca in in cazul curateniei generale si pentru vopsitul peretilor poti sa angajezi o firma. Sau, daca nu vrei sa platesti niste mesteri ca sa-ti vopseasca locuinta, o poti face singur. Important este ca, in final, totul sa iasa asa cum iti doresti.

Sursa foto: shutterstock.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cateva sfaturi pentru spalarea rufelor Cateva sfaturi pentru spalarea rufelor
Exista racoare fara aer conditionat? Exista racoare fara aer conditionat?
Spune nu murdariei cu produse de curatenie pentru curte si gradina de calitate superioara Spune nu murdariei cu produse de curatenie pentru curte si gradina de calitate superioara
Sistemele de securitate pentru locuinte Sistemele de securitate pentru locuinte
Cum scapi de mirosul de tigara dintr-o incapere Cum scapi de mirosul de tigara dintr-o incapere
Depozitarea bicicletei in apartament Depozitarea bicicletei in apartament

Vezi mai multe articole