Living amenajat intr-un spatiu mic

Trucuri pentru depozitarea in spatii mici (partea I)

26 iulie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Traim in era solutiilor de depozitare, de la hard diskuri din ce in ce mai incapatoare la apartamente cu mobilier multifunctional care permit un confort sporit in spatii din ce in ce mai mici. Cu sanse mari sa se transforme intr-un nou trend, spatiile mici, folosite inteligent, nu mai sunt un semn al posibilitatilor materiale reduse ci ale unui stil de viata echilibrat, minimalist, eco.

Iata cateva solutii de depozitare care te ajuta sa transformi un apartament cu spatiu mic intr-un loc de care sa te bucuri la capacitate maxima.

1. Scapa de lucrurile inutile

E o regula de bun simt care merita sa stea in capul acestei liste. De cele mai multe ori, senzatia de aglomerare  nu e doar o senzatie. Scapa de hainele ramase mici, de medicamentele expirate, de cartile pe care n-o sa le citesti niciodata, de masina aia de facut paine pe care ai bagat-o in priza o singura data, de jucariile de plus primite in dar acum zece ani. O masuta sau o etajera asezate pe hol, pot servi ca spatiul in care sa depozitezi temporar toate lucrurile care-ti intra in casa, ca sa decizi ce merita pastrat si ce nu. 

2. Foloseste mobilier cu functie dubla

                                                     Mobilier cu functie dubla

Niste cuburi care se desfac pentru a gazdui prosoape, reviste sau jucarii pot fi in acelasi timp folosite ca scaune sau masute de cafea si, cu o tapiterie inspirat aleasa, pot fi detalii de efect in decorul camerei de zi.

3. Gandeste pe verticala

Nu trebuie sa te limitezi doar la clasicele dulapuri suspendate ca sa-ti folosesti la maximum peretii. Sunt un spatiu bun pe care sa agati diverse obiecte care dau spatiului un aer urban: de la rochii de vara la biciclete.

                                         Amenajare mobilier verticala

4. Dulapul din baie
Baia este un spatiu folosit in general de o singura persoana, deci nu ai nevoie de atat de mult spatiu de miscare. Profita de colturile moarte ca sa instalezi dulapuri in care poti depozita prosoapele si lenjeriile curate.

                                          Dulap pentru baie

Tine cont de aceste sugestii si efectul obtinut va fi acela de spatiu folosit smart. Curand vom reveni si cu alte sfaturi utile in vederea amenajarii inteligente a spatiului.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Dressingul, visul oricarei femei - partea a II-a Dressingul, visul oricarei femei - partea a II-a
Sarbatoreste romaneste de Ziua Nationala a Romaniei Sarbatoreste romaneste de Ziua Nationala a Romaniei
Ce trebuie sa faci in caz de cutremur Ce trebuie sa faci in caz de cutremur
ZECO – pentru suprafete sigure pe timp de iarna ZECO – pentru suprafete sigure pe timp de iarna
Curatenia de primavara Curatenia de primavara
Super Lipiciul! Super Lipiciul!

Vezi mai multe articole