on

Ce iti recomandam sa verifici atunci cand cumperi o casa

03 februarie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Esti in cautarea unei case si vrei sa te asiguri ca nu vei avea surprize neplacute dupa ce ai cumparat-o. Pe langa verificarea actelor de proprietate ale casei de care trebuie sa te asiguri ca sunt in ordine atunci cand te-ai hotarat sa cumperi, iti recomandam sa verifici cateva detalii in ceea ce priveste casa.

Structura de rezistenta a casei. Vrei o casa trainica si sigura, nu una care risca sa se prabuseasca la un cutremur mai mare. Verifica in ce an a fost construita casa si, daca este veche, consulta lista cu cladirile care prezinta risc seismic. Chiar daca a fost renovata de curand si pare impecabila. O vopsea lavabila poate ascunde o structura de rezistenta subreda. Iti recomandam ca aceasta verificare sa o faci alaturi de un specialist ales de tine.

Acoperisul si subsolul. Da, casa arata bine, iti place modul cum este compartimentata si pretul este atractiv, dar verifica si acoperisul, podul casei plus beciul. Chiar daca vei vizita rar aceste locuri ale casei, asigura-te ca nu au probleme. Verifica daca in beci exista infiltratii de apa care pot duce in timp la aparitia mucegaiului si a igrasiei in toata casa, verifica daca prin acperisul casei se infiltreaza apa de la ploi sau zapada.

Instalatia electrica si sanitara. Cat de vechi sunt? Cand au fost refacute ultima data? Functioneaza toate prizele si intrerupatoarele? Va face reteaua electrica fata unui consum mare de energie atunci cand vr functiona aparatele de aer conditionat din toate camerele? Tabloul electric se prezinta in stare corespunzatoare? Functioneaza scurgerile de la chiuvete, cada sau din podeaua de la baie? Nu iti doresti sa cumperi o casa scumpa si apoi sa constati ca esti nevoit sa inlocuiesti integral reteaua electrica sau cea sanitara.

Nu in ultimul rand, verifica daca usile si ferestrele se inchid perfect si daca peretii casei sunt sanatosi, neafectati de igrasie.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sfaturi pentru intretinerea saltelei Sfaturi pentru intretinerea saltelei
Cinci lucruri pe care sa le faci imediat dupa ce iti cumperi o casa Cinci lucruri pe care sa le faci imediat dupa ce iti cumperi o casa
Cateva sfaturi pentru spalarea rufelor Cateva sfaturi pentru spalarea rufelor
Super Lipiciul! Super Lipiciul!
Exista racoare fara aer conditionat? Exista racoare fara aer conditionat?
Icoanele din casa noastra Icoanele din casa noastra

Vezi mai multe articole