casa colorata

Redecoreaza rapid si ieftin

17 septembrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Schimbarea sezonului aduce cu ea nevoia de innoire. Insa regandirea spatiului in care traiesti nu trebuie sa implice un buget semnificativ. Pentru ca daca vrei sa aduci un suflu nou casei tale, nu ai nevoie de o redecorare ca la carte, ci de cateva idei de impact.

 

Prin rotatie. Inainte de a colinda magazinele de mobilier si decoratiuni interioare, incearca sa lucrezi cu ce ai deja. Rearanjarea mobilierului sau mutarea acestuia dintr-o camera in alta, precum si schimbarea fetelor de perna sau a draperiei pot spori impresia de nou a camerelor. Daca paleta de culori a casei tale este neutra si mergi pe accente de culoare contrastanta, ai un avantaj pentru ca te poti juca mult mai usor cu asezarea mobilierului si reorganizarea elementelor decorative. Incearca sa pozitionezi patul din dormitor pe peretele opus fata de usa, pentru a stabili un punct de interes mai pronuntat. Incearca sa schimbi pozitia unor piese de mobilier ce stau aliniate la perete si sa le asezi in unghi pentru un plus de personalitate.

Incearca un facelift. Daca dulapurile din bucatarie sau sertarele din dormitor par sterse, poti sa le dai usor putina culoare si stralucire. Prima varianta ar fi sa le revopsesti, a doua, sa schimbi usile/sertarele cu totul si a treia sa schimbi doar manerele. Exista o varietate larga de manere, fie ca sunt moderne, metalice sau retro. Chiar si un detaliu minor poate face diferenta.

Coloreaza-ti casa. Vopseaua pe care o folosesti poate avea un impact semnificativ asupra atmosferei din casa. Peretii-accent vor face minuni pentru planul vizual al casei, oferindu-ti o schimbare dramatica cu un buget extrem de redus. Uneori, insa, nu e nevoie sa apelezi la schimbarea culorilor, ci la reorganizarea lor. Rafturile si zonele de depozitare ale casei pot deveni atuuri daca stii sa le valorifici. Grupeaza obiectele in functie de culoare si obtii un efect surprinzator ce iti atrage imediat atentia.

E important pe ce calci. O metoda rapida si ieftina de a-ti restiliza casa este schimbarea carpetele. E mult mai usor decat sa schimbi parchetul sau gresia, plus ca alegerea lor va fi mult mai interesanta. Poti opta pentru culori indraznete si imprimeuri neobisnuite, ce vor contrasta cu paleta de culori a camerei.
Creativitatea e in mare parte improvizatie. Vei fi surprins de modul in care aceste schimbari minore pot reimprospata personalitatea casei tale.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Design interior: Marsala este culoarea anului 2015 Design interior: Marsala este culoarea anului 2015
Arhitectura sustenabila, mai multa responsabilitate fata de natura Arhitectura sustenabila, mai multa responsabilitate fata de natura
Casa memoriala Tudor Arghezi Casa memoriala Tudor Arghezi
Updown Court - o resedinta care face toti banii Updown Court - o resedinta care face toti banii
Hanul lui Manuc Hanul lui Manuc
Personalizarea casei: tapetul si tabloul canvas Personalizarea casei: tapetul si tabloul canvas

Vezi mai multe articole