on

Construirea gardului: 4 motive pentru care sa alegi un gard din sipci metalice

16 martie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Odata cu inceputul lunii martie, putem spune ca startul lucrarilor de exterior a fost deja dat. Astfel, proprietarii de case pot trece acum la finisajele exterioare ale locuintelor, la anvelopari termice, la refacerea invelitorilor, a pavajului din curte sau la cea a gardului. Dintre toate aceste operatiuni, in acest articol vom discuta in particular despre ridicarea gardului.

In prezent, cele mai populare par sa fie gardurile din piatra, beton si fier forjat, in timp ce gardurile din lemn, cele din panouri de tabla zincata si cele din plasa de sarma sunt sau au devenit o varianta ceva mai putin uzitata in cazul imprejmuirilor rezidentiale.

Cu toate acestea, tabla zincata pare sa castige tot mai mult teren pe piata materialelor destinate gardurilor, sub forma sipcilor metalice. Produsele reprezinta o alternativa interesanta la sipcile de gard clasice si atrag tot mai multi clienti datorita unei serii de avantaje, pe care le vom prezenta in continuare.

1. Sunt usor de montat

Montajul unui gard realizat din sipci metalice poate fi executat chiar de catre beneficiarul final, fara ca acesta sa aiba nevoie de ajutorul unui profesionist si fara ca macar sa posede cunostinte specifice avansate sau instrumente speciale. Sipcile metalice, care au grosimi cuprinse intre 0,5 mm si 1 mm, pot fi facute pe baza de comanda, ceea ce inseamna ca pot fi adaptate inca din fabrica necesitatilor fiecarui proiect in parte.  Este important de stiut ca, intr-un metru liniar de gard pot incapea intre 7 si 9 sipci, in functie de distanta lasata intre acestea. Astfel, beneficiarii pot economisi doar bani, ci si timp pretios, care in alte conditiiar fi alocat modificarilor necesare pentru adaptarea lucrarii.

2. Nu necesita mentenanta

Sipcile de gard sunt, de regula, realizate din otel galvanizat si prevopsit in camp electrostatic, ceea ce le confera o rezistenta ridicata in fata factorilor de mediu, precum si o rezistenta mecanica sporita. Tabla zincata va oferi o protectie indelungata stratului de vopsea aplicat, dar si impotriva coroziunii. In consecinta, datorita acestor caracteristici, beneficiarul final nu va fi nevoit sa efectueze lucrari de mentenanta.

3. Sunt usor de asortat

Sipcile de gard metalice sunt disponibile in mai multe culori, de aceea acestea pot fi integrate lejer din punct de vedere estetic in ansamblul intregii proprietati. De asemenea, pentru proprietarii care doresc ceva deosebit, exista chiar si producatori care ofera in gama lor de produse sipci metalice care imita lemnul.

4. Sunt rezistente

In medie, durata de viata a gardurilor realizate din sipci metalice este de cateva decenii.

Daca mai ai si alte intrebari despre realizarea unui gard din sipci metalice, te invitam sa le adresezi forumistilor interesati de acest subiect, chiar in acest thread de pe forumul nostru: http://www.misiuneacasa.ro/forum/showthread.php/22597-Gard-metalic

Sursa foto: Wetterbest

Adauga un comentariu


1 Comentariu

marian marian

10 august, 14:46

Buna ziua , as dori sa construiesc un gard intre mine si vecinuil de cca. 2 M inaltime / 20 ML care sa inchida vizibilitatea intre domenii , montarea acestor sipci metalice poate fi executata , astfel incat sa nu se mai creeze ferestre intre ele, prin asezarea lor intermitenta de o parte si cealalta, gardul ar arata la fel pe ambele fete fara a supara vecinul .Intrebarea mea e ,cat ar costa gardul cu totul cu stalpi de 40/40 mm si profilul rectangular longitudinal de 40/20 mm fixare placi? multumesc

Alte articole

Utilitatea gardului Utilitatea gardului
Despre gardurile vii Despre gardurile vii
Poarta glisanta automata: sfaturi de montare Poarta glisanta automata: sfaturi de montare
Garduri (I) Garduri (I)
Intretinerea gardului din metal sau lemn Intretinerea gardului din metal sau lemn
Coama Gard - Ce este si cum se monteaza Coama Gard - Ce este si cum se monteaza

Vezi mai multe articole