on

Despre gardurile vii

08 mai, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In acest moment, trendul inclina spre folosirea elementelor naturale ca inlocuitor pentru cele artificiale. Motivul este foarte simplu: cele naturale sunt vizibil mult mai estetice si nu sunt atat de pretentioase in ceea ce priveste intretinerea.

Acesta este si cazul gardurilor vii. In afara de aspectul estetic, ce poate imbunatati considerabil infatisarea curtii tale, gardurile vii sunt multifunctionale: ofera umbra, iti ofera intimitatea de care ai nevoie, protejeaza impotriva vantului si ofera adapost pasarilor si insectelor. Pe scurt, nu exista niciun motiv pentru care sa nu plantezi un  gard viu.

Gardurile vii pot fi catalogate dupa mai multe criterii: daca se tund sau nu si daca sunt evergreen (nu se ofilesc) sau sezoniere. In functie de aceste criteria, gardurile vii trebuie ingrijite corespunzator pentru a servi scopul pentru care il plantezi. Desigur, daca posibilitatea alegerii unei anumite specii de gard viu iti este la indemana, poti obtine un rezultat care sa iti intreaca asteptarile si care sa uimeasca.

Timpul ideal pentru plantarea gardului viu e la inceputul toamnei, in lunile septembrie sau noiembrie. Motivul pentru care anotimpurile calde trebuie evitate este faptul ca in timpul acestora, evaporarea lichidelor prin frunze este mare si dauneaza cresterii.

Gardurile vii sunt o solutie simpla pentru a oferi o alta fata curtii tale, ce va starni invidia celor care vor avea ocazia sa le admire.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

10 modalitati de a integra gardurile WPC in designul exterior al casei tale 10 modalitati de a integra gardurile WPC in designul exterior al casei tale
Construirea gardului: 4 motive pentru care sa alegi un gard din sipci metalice Construirea gardului: 4 motive pentru care sa alegi un gard din sipci metalice
Gard din panouri de lemn Gard din panouri de lemn
RENOVAREA ZIDURILOR EXTERIOARE - Rezistent, frumos si usor de realizat RENOVAREA ZIDURILOR EXTERIOARE - Rezistent, frumos si usor de realizat
Intretinerea gardului pentru casa si gradina Intretinerea gardului pentru casa si gradina
Gardul din piatra naturala: patru idei spectaculoase Gardul din piatra naturala: patru idei spectaculoase

Vezi mai multe articole