Gard colorat

Tipuri de gard pentru intimitatea familiei tale

29 septembrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Indiferent daca locuiesti la bloc sau la casa, intimitatea este foarte importanta in viata oricarui om. Nimeni nu-si doreste ca fie vazut, spionat sau fotografiat de catre vecini, nimeni nu-si doreste ca alti oameni sa stie tot ce misca in familia lui. Daca asigurarea intimitatii este mai usor de realizat atunci cand locuiesti la bloc, inchizi fereastra si tragi draperiile, atunci cand locuiesti la casa este mai greu.

Orice om care trece pe strada poate sa vada tot ce se petrece la tine in curte. Orice vecin care se ridica pe varfuri poate sa stie tot si orice vecin care are o casa cu etaj si fereastra spre curtea ta poate sa stie tot ceea ce faci tu in curte. Asta inseamna ca ai nevoie de gard inalt, prin care nu se vede nimic. Ce solutii ai la indemana?

Gardul din beton sau caramida este prima solutie si cea care pare a fi cea mai la indemana. Daca il faci suficient de inalt, niciun trecator nu mai poate sa vada la tine in curte, indiferent cat de mult s-ar inalta pe varfuri. Poate doar daca vine cu o scara. In plus, gardul din beton sau caramida este si cel mai trainic.

Gardul din lemn este si el una dintre solutiile care iti vin repede in minte. Este elegant, rustic, confera un aspect natural curtii si se integreaza perfect cu gradina, gazonul si arborii din curte. Important este sa nu lasi spatiu intre scanduri pentru ca ai putea fi spionat prin aceste spatii.

Gardul viu are dezavantajul ca nu-ti ofera intimitate 365 de zile pe an, ci doar in sezonul primavara-toamna, plus ca esti nevoit sa astepti o perioada ca el sa creasca si sa se dezvolte. In schimb, gardul viu arata senzational si se impleteste armonios cu gradina ta. Poti sa imprejmuiesti curtea cu un gard de plasa prinsa pe stalpi, apoi poti sadi arbori, arbusti, buxus, iedera si alte plante agatatoare care, atunci cand vor creste, vor forma gardul viu.

Gard din PVC sau tesatura din panza. Poti avea un gard care are soclul din beton iar restul este din fier forjat. Pentru a-i impiedica pe trecatori sa arunce o privire la tine in curte, poti sa prinzi de barele de fier panouri din PVC sau tesaturi din panza, rezistente la intemperii si umezeala. Cu tesatura din panza iti poti crea un stil propriu de design, care sa iasa din tipare.

Daca locuiesti la casa, ne poti spune ce tip de gard folosesti tu pentru a iti proteja intimitatea ta si a familiei tale.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Intretinerea gardului pentru casa si gradina Intretinerea gardului pentru casa si gradina
Imprejmuirea cu panouri bordurate - Variante de construire Imprejmuirea cu panouri bordurate - Variante de construire
Construirea gardului: 4 motive pentru care sa alegi un gard din sipci metalice Construirea gardului: 4 motive pentru care sa alegi un gard din sipci metalice
Transforma-ti Gradina cu Lemn Compozit: Durabilitate si Estetica Moderna Transforma-ti Gradina cu Lemn Compozit: Durabilitate si Estetica Moderna
Tabla decupata - noul trend in materie de garduri si porti Tabla decupata - noul trend in materie de garduri si porti
Gardul si poarta casei Gardul si poarta casei

Vezi mai multe articole