on

Cosul de fum din inox - avantaje si dezavantaje conform expertilor Kaminhorn

23 decembrie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cea mai nouă inovație din domeniul sistemelor de evacuare a fumului, coșul de fum din inox a câștigat foarte multă popularitate în România în ultimii ani. De ce este atât de îndrăgit? Experții în coșuri de fum de la Kaminhorn - cel mai mare producător de sisteme profesionale de evacuare a gazelor de ardere - ne prezintă avantajele și dezavantajele acestei opțiuni.

 

Elementul inovator al unui coș de fum profesional din inox este greutatea sa redusă. Acest avantaj permite instalarea unui horn chiar și în locurile care erau considerate inaccesibile anterior. Coșurile de fum din cărămidă sau din tuburi ceramice sunt robuste și solide, dar asta înseamnă că au și o greutate foarte mare. Unele structuri nu permit susținerea unui astfel de sistem de evacuare, mai ales dacă este nevoie de un horn foarte înalt. Pentru aceste situații soluția ideală sunt opțiunile din inox. În plus, acestea se integrează și în spații care nu permit un traseu drept, putând fi adaptate la diverse unghiuri.

 

Un alt avantaj al coșurilor de fum din inox este rezistența acestora. Fiind soluții profesionale, sunt testate și verificate atent pentru a corespunde standardelor de calitate europene și a garanta prevenirea incendiilor. Izolate conform normelor de siguranță în vigoare  și proiectate pentru a evacua fumul eficient și fără probleme, acestea sunt ideale chiar și pentru centralele cu putere mare.

 

Raportul calitate - preț le pune de asemenea pe lista de coșuri de fum preferate ale românilor. Oferind rezultate similare cu cele ale hornurilor ceramice, cele din inox reușesc însă să fie mai economice în ceea ce privește costurile investiției inițiale. Prețul mai ieftin nu înseamnă o scădere a calității, dar se reflectă în perioada de garanție a produsului.

 

Aici apar dezavantajele acestor coșuri de fum. Spre deosebire de hornurile ceramice, care au o garanție de până la 30 de ani, hornurile din inox sunt garantate doar cinci ani. O întreținere corespunzătoare și o utilizare corectă le prelungește însă semnificativ durata de viață.

 

Bonusul unui coș de fum din inox este personalizarea designului. Acesta poate fi colorată în orice nuanță dorită, pentru a se integra perfect cu aspectul acoperișului sau a crea orice efect estetic dorit. Aerul modern, minimalist și discret rămâne un avantaj căutat de majoritatea românilor.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum se regleaza presiunea in vasul de expansiune al centralei Cum se regleaza presiunea in vasul de expansiune al centralei
Colectorul solar termic: sfaturi de montare si de utilizare a calculatorului solar Colectorul solar termic: sfaturi de montare si de utilizare a calculatorului solar
Calorifere din fonta, otel sau aluminiu? Calorifere din fonta, otel sau aluminiu?
Reglarea presiunii apei intr-o centrala de apartament Reglarea presiunii apei intr-o centrala de apartament
Pregatiri pentru sezonul rece Pregatiri pentru sezonul rece
Reglarea temperaturii aerului la interior Reglarea temperaturii aerului la interior

Vezi mai multe articole