Pavaj curte

Cu ce pavam curtea?

02 decembrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Curtea unei case participa substantial la imaginea de ansamblu a proprietatii tale. Curtea este cartea de vizita a unei case, astfel este important sa ii acorzi atentie si sa alegi cu grija materialul si designul pavajului.

Alegerea materialului ce urmeaza a fi folosit la pavarea curtii depinde de factori precum:

  • Spatiul ce urmeaza a fi pavat: curtea din fata, curtea din spate, curtea interioara etc.
  • Designul peisagistic
  • Rezistenta materialului
  • Intretinerea materialului
  • Bugetul

 

Daca doresti sa te bucuri de pavajul curti tale o perioada indelungata, fara a fi nevoie sa cheltuiesti foarte multi bani pe intretinerea lui, ar trebui sa alegi pavajul cu pavele realizate din piatra naturala. Aici ne referim la granit, bazalt, marmura, ardezie, travertin, etc. Piatra naturala este foarte rezistenta si nu implica costuri de intretinere. Intr-adevar, pavarea curtii cu pavele din piatra naturala este costisitoare, insa investitia va fi amortizata in timp datorita costurilor minime de intretinere.

Pavajul cu pavele din piatra naturala incanta printr-un aspect deosebit oferind un plus de eleganta curtii tale. Pavelele pot fi folosite simplu, intercalate sau combinate in functie de culori si de designul final pe care doriti sa il obtii. De asemenea, pot fi folosite drept margini si borduri pentru delimitarea spatiului si pentru a finisa designul curtii. Pavajul cu pavele din piatra naturala nu se crapa, iar culorile nu se estompeaza. In cazul in care sufera totusi deteriorari, acestea pot fi reparate usor.

Daca doresti sa pavezi o suprafata mai mare si ai un buget limitat, poti alege sa combini pavajul cu pavele din piatra naturala cu pavajul din beton, asfalt, ciment. Trebuie sa stii insa ca pavajul cu beton, desi implica costuri medii, este intotdeauna supus riscului de a fi fisurat. Acest dezavantaj va aduce cu sine costuri pentru intretinere si un aspect inestetic.

                            

O alternativa mai ieftina la pavajul cu pavele din piatra naturala este pavajul cu dale din piatra compozita. Costurile implicate sunt medii, iar piatra compozita poate fi gasita in diferite nuante, oferind un aspect modern curtii dvs. De asemenea, acest tip de pavaj este rezistent la fluctuatiile de temperatura.

Pavajul din piatra cubica si cel din caramida pot fi de asemenea optiuni viabile atunci cand discutam despre pavarea curtii. Ambele tipuri de pavaj implica costuri ridicate de montare si costuri minime de intretinere. Aceste tipuri de pavaj fac parte din categoria celor mai rezistente pavaje, pastrandu-si aspectul initial foarte multi ani.

Nu recomandam insa pavajul cu pietris sau piatra sparta decat daca esti dispus sa investesti constant timp si bani in intretinerea si inlocuirea sa. Pietrisul fin poate fi folosit insa in combinatie cu pavelele pentru un aspect rustic.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pregateste-ti gradina pentru petrecerile in aer liber Pregateste-ti gradina pentru petrecerile in aer liber
Ghivecele cu flori: cand este momentul sa le aduci inauntru Ghivecele cu flori: cand este momentul sa le aduci inauntru
Alternativa organica la tratamentele cu pesticide: cum pot cuprul si potasiul sa ajute la controlul bolilor la plante Alternativa organica la tratamentele cu pesticide: cum pot cuprul si potasiul sa ajute la controlul bolilor la plante
Floarea de iarna care iti bucura primaverile Floarea de iarna care iti bucura primaverile
4 motive pentru care sa utilizezi folia profesionala pentru invelirea solarului 4 motive pentru care sa utilizezi folia profesionala pentru invelirea solarului
Care sunt florile de gradina care infloresc toamna Care sunt florile de gradina care infloresc toamna

Vezi mai multe articole