on

Materiale de calitate pentru cresterea duratei de viata a cladirilor

30 iulie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Folosirea materialelor de calitate la dezvoltarea constructiilor rezidentiale este o garantie a faptului ca, pe langa un montaj corespunzator, constructiile vor avea parte de rezistenta, o durata mai lunga de viata si se vor comporta optim la actiunea factorilor de mediu. De asemenea, integrarea unor materiale din surse regenerabile sau cu flux de reutilizare, in constructii, le poate oferi cladirilor si un caracter de sustenabilitate.

 

Mai mult, proprietarii se vor putea bucura de o calitate a vietii mai buna, prin folosirea unor materiale de calitate, care nu contin compusi si aditivi, cum ar fi azbestul, substante care se regasesc in materialele de calitate indoielnica. De aceea, este esential in achizitionarea materialelor pentru constructii sa tinem cont de anumite caracteristici, cum ar fi modul in care se comporta acestea la anumite conditii de mediu sau la situatii extreme, ca incendiile. Totodata, produsele durabile ofera siguranta unei case „sanatoase” care contribuie la starea de bine a proprietarilor.  

 

Astfel, Wetterbest pune accentul pe tipul de materie prima folosit la realizarea produselor sale si utilizeaza otelul, un material reciclabil, care permite utilizarea de finisaje superioare, cum este SUPREM 50, asigurand cea mai mare rezistenta la raze ultraviolete, chiar si la altitudini mari sau in zone cu salinitate mare, si cea mai mare rezistenta la coroziune, conform normativelor. Datorita faptului ca finisajul are o grosime de 50 microni, ii confera cea mai mare rezistenta la zgariere, dintre toate protectiile pe baza de vopsea existente in piata, fiind adaptabil la prelucrarea in conditii extreme si in timpul manipularilor mecanice. Toate aceste specificatii ii permit producatorului sa ofere garantii extinse pentru acest produs, 50 de ani garantie la coroziune, de exemplu. Nu este de neglijat si aspectul unic, asigurat de acest tip de finisaj, prin prisma aspectului usor mat texturat, care il diferentiaza de celelalte protectii existente, cat si aplicabilitatea lui pe toate profilele din portofoliul Wetterbest.

  

Ca in orice constructie a unei cladiri, accesoriile sunt vitale in definirea unei structuri durabile si asigurarea unui montaj corect. Invelitoarele alese pentru realizarea acoperisului casei trebuie sa fie adaptabile si sa tina cont de aspecte precum: tipul constructiv, pante ale acoperisului, zona geografica cu specificatiile ei, de temperatura si precipitatii. Desigur este important si designul, dar si modul in care acestea se incadreaza intr-un plan urbanistic, tinand cont de tipul constructiei, daca aceasta este noua, in reabilitare sau o cladire-monument.

 

In vederea cresterii duratei de viata a cladirii, se recomada utilizarea de solutii optimizate, sustenabile, care ofera siguranta. Pentru ventilarea straturilor acoperisului si protejarea casei de actiunea condensului, compania propune utilizarea membranelor anticondens, impreuna cu accesoriile de inchidere si siguranta, cum ar fi sortul de jgheab, coama profilata (care inchide zonele de intersectie ale planurilor unui acoperis) si sistemele de parazapada care faciliteaza topirea controlata a zapezii si impiedica distrugerile cauzate de ea. Desigur, pe lista de cumparaturi ar trebui trecute si elementele de fixare, care presupun suruburi speciale, si elementele de ventilare.

  

Toate aceste produse se regasesc in portofoliul de produse Wetterbest, care poate fi consultat la urmatorul link.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Garantia de 50 de ani pentru tigla metalica de la RoofArt Garantia de 50 de ani pentru tigla metalica de la RoofArt
Află cum să alegi firma potrivită pentru reparația acoperișului casei tale! Află cum să alegi firma potrivită pentru reparația acoperișului casei tale!
Detalii despre montarea membranelor pentru acoperisuri Detalii despre montarea membranelor pentru acoperisuri
Alege sa ai o relatie pe viata cu invelitoarea Rufster Alege sa ai o relatie pe viata cu invelitoarea Rufster
Alegerea invelitorilor (II): tabla, sindrila bituminoasa, sita, sindrila, placile ondulate si ardezia Alegerea invelitorilor (II): tabla, sindrila bituminoasa, sita, sindrila, placile ondulate si ardezia
Alegerea si montarea sistemului pluvial – a doua parte Alegerea si montarea sistemului pluvial – a doua parte

Vezi mai multe articole