Doua perne albe puse una peste alta

Cum iti alegi perna perfecta in functie de modul in care dormi

22 septembrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pe termen scurt, o perna nepotrivita iti influenteaza negativ calitatea somnului, adica te trezesti neodihnit, irascibil, cu dureri de cap. Pe termen lung, o perna nepotrivita iti poate influenta la modul cel mai serios sanatatea. Rolul pernei este acela de a-ti sustine capul astfel incat acesta sa se alinieze cu coloana vertebrala. In timpul somnului, capul tau nu trebuie sa se incline prea mult nici in fata, nici spre spate, nici in stanga sau dreapta, adica trebuie sa stea in pozitia perfecta, acesta fiind motivul pentru care perna trebuie sa fie perfecta ca sa iti ofere un somn perfect.

Cel mai important sfat pe care ti-l putem da este sa iti alegi perna in functie de pozitia in care dormi. Da, asta inseamna ca perna perfecta a unei persoane care doarme pe spate nu coincide cu perna perfecta a unei persoane care prefera sa doarma pe burta. Perna perfecta nu este un concept sau un model universal valabil.

O persoana care doarme cel mai bine pe burta are nevoie de o perna plata si moale, capabila sa atenueze din tensiunea exercitata asupra vertebrelor gatului.

O persoana care doarme cel mai bine pe spate are nevoie de o perna inalta, cu forma anatomica si duritate medie, capabila sa ii mentina coloana vertebrala in pozitia ei fireasca, naturala.

O persoana care doarme cel mai bine pe o parte are nevoie de o perna inalta si cu duritate peste medie.

Iar persoanele care au un somn agitat, care se zvarcolesc mult atunci cand dorm, au nevoie de o perna potrivita ca inaltime, de duritate medie, care sa fie umpluta cu un material flexibil.

Nu in ultimul rand, testeaza perna inainte sa o cumperi. Ok, nu te sfatuim sa dormi in magazine, dar sub nicio forma nu cumpara o perna fara sa te intinzi pe un pat, sa o asezi sub cap si sa “vezi” pe pielea si gatul tau cum te simti.

 

Sursa poza: primesleep.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum obtii ajutorul de incalzire pentru sezonul rece 2014-2015 Cum obtii ajutorul de incalzire pentru sezonul rece 2014-2015
Utilitatea si criteriile de alegere a covoraselor de intrare Utilitatea si criteriile de alegere a covoraselor de intrare
Depunerile de calcar: cum pot fi indepartate si mai ales prevenite Depunerile de calcar: cum pot fi indepartate si mai ales prevenite
Povestile sunt mai frumoase la gura unei sobe de calitate Povestile sunt mai frumoase la gura unei sobe de calitate
Tinerii la domiciliu | Carantina Tinerii la domiciliu | Carantina
Cand iubirea e la ea acasa - amenajare de Dragobete Cand iubirea e la ea acasa - amenajare de Dragobete

Vezi mai multe articole