Pregatirea casei inainte de a pleca in vacanta

Pregatirea casei inainte de a pleca in vacanta

21 decembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In ultimul an, numarul spargerilor de locuinta a crescut, iar apropierea sarbatorilor le face pe bandele de spargatori sa jefuiasca si mai multe case. In fiecare zi, sunt raportate, in medie, 80 de locuinte calcate de hoti, la nivel national. Cand pleci in vacanta, e bine sa iti iei toate masurile de precautie pentru a-ti asigura casa, atat impotriva hotilor, cat si a altor posibile pericole.
 
Casele care par nelocuite sunt preferatele spargatorilor. Urmand, insa, cateva sfaturi simple de securitate, poti pleca linistit in vacanta. Asigura-te ca atat usa, cat si toate ferestrele, sunt asigurate si blocate si lasa un rand de chei unui prieten sau unui membru al familiei.
Fa in asa fel incat sa para ca apartamentul sau casa ta e locuita. Poti face asta rugand un vecin sa intre zilnic, sa iti ude florile si sa iti preia corespondenta. In cazul in care locuinta ta este filata, “vizitele” vecinului ii vor descuraja pe hoti. Daca, in mod normal, iti parchezi masina intr-un anumit loc (in fata casei sau pe aleea din fata blocului), poti lasa vehiculul acolo, pentru a crea impresia ca esti acasa. Daca ai alarma, nu uita sa o pornesti. Poate parea un sfat redundant, dar realitatea a demonstrat ca sunt numeroase cazurile caselor sparte, cu sistemul de alarma oprit.
 
Daca ai senzori de incendiu, ai grija sa ramana in functiune. Chiar si asa, opreste toate aparatele. Verifica de doua ori ca n-ai lasat nimic in priza. Opreste apa, mai ales daca pleci in vacanta iarna: in cazul in care ingheata tevile, exista un risc foarte mare de a se sparge.
 
Daca iti permit finantele, instaleaza un sistem de alarma. Nu trebuie neaparat sa fie un sistem monitorizat, poate fi si unul simplu, cu alarma, pentru usi si geamuri. Daca alegi varianta asta, trebuie sa anunti un vecin, astfel incat sa existe macar o persoana care sa aiba acces la casa ta, in cazul in care porneste alarma.
Pastreaza aerul conditionat sau centrala pornita, dar regleaza termostatul astfel incat sa economiseasca energie.
 
Daca ai animale, alege un prieten care sa vina sa le hraneasca, ingrijeasca si plimbe la timp. Un animal, indiferent de specie, nu poate rezista singur mai mult de doua zile, indiferent de cantitatea de mancare pe care i-o lasi tu la dispozitie. La fel se intampla si in cazul plantelor. Fie alegi sa cumperi un dispozitiv pentru fiecare ghiveci, care sa elibereze o cantitate de apa zilnic, fie rogi un prieten sa aiba grija de plantele tale cat vei fi plecat.
 
Daca lipsesti un timp indelungat, arunca din frigider alimentele care se vor strica. Si nu uita sa arunci gunoiul!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa ascunzi elementele inestetice din locuinta Cum sa ascunzi elementele inestetice din locuinta
Scapa de gandacii de bucatarie Scapa de gandacii de bucatarie
Pericolele din casa la care poate fi expusa pisica ta Pericolele din casa la care poate fi expusa pisica ta
Semineul electric - rasfat pe bani putini Semineul electric - rasfat pe bani putini
Folia pentru protectie solara - Cum o instalam? Folia pentru protectie solara - Cum o instalam?
Cum iti poti racori casa in zilele toride? Cum iti poti racori casa in zilele toride?

Vezi mai multe articole