Trenduri in materie de culori pentru anul 2015

09 decembrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cum lumea designului interior nu se afla mai prejos de celelalte ramuri ale designului, s-au trasat inca de acum tendintele in ceea ce priveste culorile folosite pentru a-ti decora locuinta in anul 2015.

Puternic inspirate din lumea modei vestimentare, acestea variaza de la tonuri de gri, pana la combinatii neobisnuite care au ca rezultat un impact vizual memorabil.

Cei care creeaza amestecuri indraznete de culori pentru incaperi vibrante, te incarca cu energie din momentul in care le calci pragul. Pentru a improspata aparenta unei camere, se folosesc nuante cum ar fi mov, roz, albastru vibrant si verde aprins.

La celalalt pol se afla tonurile calde, pastelate incep sa revina din nou in atentia designerilor de interior. Culori precum ruginiul, galben masliniu sau culorile calde sunt din ce in ce mai folosite pentru a aduce la viata o atmosfera linistita, cu efect calmant.

Persoanelor care iubesc contrastele si se regasesc in acestea, specialistii le recomanda imbinarea elementelor clasice redate prin nuante de alb si negru cu tonuri aprinse, cum ar fi rosu, maro sau verde. Aceste practici au ca rezultat contradictii vizuale ce raman intiparite intr-un mod placut pe retina oricarui entuziast al designului interior.

Stilul clasic este reinventat in fiecare an, insa pastreaza caracteristicile ce il fac inconfundabil in orice context de amenajare. Amesteca griuri neutre cu tonuri mai inchise pentru a oferi incaperii pe care o amenajezi un aer vintage, specific anilor ‘20.

Din punct de vedere al cromaticii, anul 2015 nu duce lipsa de optiuni, oferind libertate de alegere pentru orice tip de preferinte.
 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa stai corect la birou ca sa nu ai probleme medicale Cum sa stai corect la birou ca sa nu ai probleme medicale
Cand iubirea e la ea acasa - amenajare de Dragobete Cand iubirea e la ea acasa - amenajare de Dragobete
Cum iti alegi perna perfecta in functie de modul in care dormi Cum iti alegi perna perfecta in functie de modul in care dormi
Organizarea cablurilor electrice Organizarea cablurilor electrice
Povestile sunt mai frumoase la gura unei sobe de calitate Povestile sunt mai frumoase la gura unei sobe de calitate
Case green, cu arhitecturi speciale sau dotari tehnologice deosebite - cele mai inovatoare tipuri de locuinte de la Imobiliarium Case green, cu arhitecturi speciale sau dotari tehnologice deosebite - cele mai inovatoare tipuri de locuinte de la Imobiliarium

Vezi mai multe articole