Frigider cu alimente aranjate

Cum organizezi corect alimentele din frigider

18 iulie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru ca mancarea din frigider sa reziste mai mult timp si pentru a evita infestarea ei cu microbi si bacterii, frigiderul trebuie sa fie curatat periodic si alimentele din el sa fie asezate si organizate corect. Iti vom prezenta in continuare cateva sfaturi pe acest subiect.

In primul rand, alimentele trebuie aranjate in functie de marime si de tipul lor - fructe, legume, lactate, gustari si mancare preparata. Daca le vei tine intr-un mod organizat, pe “caprarii” nu vei uita de ele si nu se va intampla sa gasesti branza mucegaita, ascunsa in vreun colt al frigiderului. Totodata, organizarea din frigider te va ajuta sa consumi alimentele in termen de valabilitate, fara sa fii nevoit sa arunci mancare stricata, prevenind astfel risipa de bani si alimente.

Unele alimente au nevoie sa fie pastrate la o temperatura mai scazuta, iar altele nu. Temperatura din frigider nu este uniforma. Aerul cald se ridica, iar cel rece, fiind “mai greu”, ramane in partea de jos a frigiderului. Chiar daca in tot frigiderul aerul este rece, in partea de jos a frigiderului vei gasi mereu aer ceva mai rece decat cel din partea superioara. Totodata, pe usa frigiderului este “mai cald” decat in restul frigiderului. Diferenta de temperatura este de aproximativ 6 oC.

Legumele este bine sa fie depozitate in sertarele de jos ale frigiderului, fiind astfel protejate de umezeala.

Pe raftul de deasupra sertarelor pentru legume trebuie sa depozitezi alimentele foarte sensibile precum carnea, pestele si preparatele care contin aceste ingrediente.

Pe rafturile din mijlocul frigiderului se aseaza produsele lactate. Da, este gresit sa asezi bidonul cu lapte pe usa frigiderului, desi majoritatea oamenilor asa procedeaza. Pe usa frigiderului, asa cum tocmai am precizat, este mai cald decat pe sertarele din mijlocul frigiderului.

Pe rafturile superioare trebuie asezate alimentele care nu au nevoie de cea mai scazuta temperatura din frigider. In aceasta categorie intra sandvisurile, sosurile, iaurturile, borcanele cu dulceata si diverse tipuri de bauturi, mustarul, ketchup-ul si ouale.

In general, cauta sa eviti umplerea frigiderului pana la refuz. Trebuie sa ramana putin spatiu intre alimente, astfel incat aerul sa poata sa circule prin frigider si alimentele sa se pastreze in conditii optime.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Rumegus pentru afumat: ce trebuie sa stiu? Rumegus pentru afumat: ce trebuie sa stiu?
Amenajeaza-ti micul atelier de pictura Amenajeaza-ti micul atelier de pictura
4 idei pentru o petrecere reusita 4 idei pentru o petrecere reusita
Cum prelungesti viata florilor din vaza Cum prelungesti viata florilor din vaza
Plantele - sufletul casei Plantele - sufletul casei
Sportul la tine acasa Sportul la tine acasa

Vezi mai multe articole