amenajare camera sport

Sportul la tine acasa

26 septembrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca esti dependent de miscare sau pur si simplu vrei sa adopti un stil de viata sanatos si activ, poti crea un spatiu dedicat exercitiului fizic chiar in propria casa. E bine de stiut ca oamenii tind sa fie mai motivati si mai harnici daca au acces la o sala echipata cu aparate speciale.

Transformarea unei incaperi intr-o sala de fitness si/sau aerobic trebuie sa tina cont de propriul stil de viata, fie ca e linistit si meditativ sau dinamic si energizant. Daca ai nevoie de aparatura suplimentara audio-video, ai grija sa instalezi cablurile necesare inainte de a finaliza amenajarea peretilor. Pozitioneaza televizorul pe un suport rotativ pentru a putea urmari clipurile cu programe de exercitii fizice sau filmul preferat in timp ce alergi pe banda, din orice colt al camerei. 
Pentru rezistenta maxima la uzura acopera podeaua cu PVC sau mocheta pentru trafic intens. Iar daca vrei sa te misti in voie intr-un spatiu ce pare mai mare decat e si sa-ti poti urmari cu atentie propriile miscari pentru a-ti controla pozitia corpului si a preveni accidentele, instaleaza o oglinda pe tot peretele.

Nu uita ca si copiii au nevoie de miscare. Pentru a-i implica si pe ei, poti crea un perete de escaladare in miniatura, format din diverse suporturi creative. Instaleaza saltele speciale de jur imprejurul “muntelui” pentru un plus de siguranta.
Pentru familiile cu copii mici, siguranta trebuie sa fie pe primul loc. Aparatele electrice, precum benzile de alergat sau bicicletele eliptice, trebuie sa aiba o cheie de siguranta sau un buton special pentru a-i impiedica pe cei mici sa le foloseasca fara supravegherea adultilor. Mai mult, nu uita sa strangi echipamentul si greutatile dupa ce le folosesti.

Daca iti doresti o zona deschisa pentru a practica si yoga sau streching dupa antrenament, planifica spatiul in asa fel incat sa rezervi 2-3 metri patrati. De asemenea, pastreaza culoare intre diferitele aparate pentru acces usor si mai multa siguranta.
In ziua de azi, fitness-ul si wellness-ul, in general, ocupa o mare parte din programul nostru zilnic. Daca ai o sala de sport la dispozitie la orice ora din zi, atat sanatatea ta fizica, cat si cea mentala vor avea doar de castigat.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Primul acvariu – echipamente necesare Primul acvariu – echipamente necesare
Cum sa te bucuri de vara la preturi mici Cum sa te bucuri de vara la preturi mici
Sfaturi pentru depozitarea sau colectionarea cartilor Sfaturi pentru depozitarea sau colectionarea cartilor
Afla totul despre King Slide, Sheh Kai, TRONCO si Sheh Fung - 4 dintre castigatorii prestigiosului Taiwan Excellence Award 2020 Afla totul despre King Slide, Sheh Kai, TRONCO si Sheh Fung - 4 dintre castigatorii prestigiosului Taiwan Excellence Award 2020
 5 idei trasnite de refolosire a cutiilor de pizza 5 idei trasnite de refolosire a cutiilor de pizza
Hamacul Hamacul

Vezi mai multe articole