on

Organizarea locuintei - Spatii de depozitare creative

22 mai, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

O casa bine organizata este o casa linistita si fericita. Organizarea spatiilor de depozitare poate fi un proces dificil, mai ales daca spatiul din locuinta este unul mic.

In ciuda lipsei spatiului, casele de mici dimensiuni, organizate inteligent nu mai sunt de mult un semn al posibilitatilor materiale reduse, ci ale unui stil de viata echilibrat, minimalist si... fericit.

Organizarea spatiului de depozitare ar trebuie sa se realizeze cu mare atentie, caci doar asa vom sti mereu unde se afla un lucru, fara a intoarce intreaga casa pe dos in cautarea acestuia.

Iata cateva solutii de depozitare care te vor ajuta sa transformi o locuinta de mici dimensiuni intr-un loc de care sa te bucuri la capacitate maxima.

Scapa de lucrurile inutile

Uneori ne este foarte greu sa renuntam la lucrurile vechi, la obiectele de care ne-am atasat si care ne aduc aminte de cineva sau de o intamplare anume, dar alteori adunam in casa lucruri in ideea ca “ne va trebui vreodata!”. Acestea din urma, de cele mai multe ori, nu ne vor fi de folos niciodata.

Daca ai haine cate ti-au ramas mici incearca sa renunti la ele, dar nu le arunca! Daca sunt in stare buna le poti dona celor nevoiasi. Ai electrocasnice pe care nu le-ai folosit niciodata sau care nu mai functioneaza, dar care stau depozitate undeva si aduna praf? Renunta la ele! Incearca sa faci o selectie si sa pastrezi doar lucrurile care iti sunt utile.

Cumpara mobilier inteligent

Daca vrei sa beneficiezi de cat mai mult spatiu, dar sa nu te lipsesti de locurile de depozitare, cumpara mobilier cu functie dubla. Pentru a profita din plin de spatiu, include piese de mobilier pliabile, scaune cu spatiu de depozitare, mese pliabile, mobilier pe roti care poate fi mutat foarte usor etc. Bancutele cu lada de depozitare sunt si ele foarte utile.

Defineste spatiul cu ajutorul rafturilor

Nimic nu sporeste confortul spatiilor mici ca o definire inteligenta a zonelor de activitate. Poti separa biroul de camera de zi cu ajutorul unor rafturi pe care nu ezita sa le umpli cu carti si obiecte pana la tavan.

Organizeaza dulapul cu vesela

Dulapurile din bucatarie in care tii vasele nu sunt niciodata ocupate la capacitatea maxima, in primul rand pentru ca sunt, de obicei, prea inalte, iar supraetajarea vaselor de diferite forme nu este o optiune prea sigura. O idee perfecta pentru canile care par sa nu isi gaseasca niciodata locul este agatarea lor de partea de sus a raftului. Ai nevoie de cateva carlige pe care sa le insurubezi la o distanta putin mai mare decat latime canilor pe care le vei agata. Astfel, ai acces usor la cesti si folosesti inteligent spatiul dulapului de vase.

Iata si cateva idei de spatii de depozitare care sa te inspire.

 

 

 

 

Sursa photo - Pinterest

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce trebuie sa faci in caz de cutremur Ce trebuie sa faci in caz de cutremur
Proiecte simple pentru spatii mici Proiecte simple pentru spatii mici
Cum iti poti racori casa in zilele toride? Cum iti poti racori casa in zilele toride?
Cum sa stai corect la birou ca sa nu ai probleme medicale Cum sa stai corect la birou ca sa nu ai probleme medicale
Scapa de gandacii de bucatarie Scapa de gandacii de bucatarie
Ziua in care natura renaste Ziua in care natura renaste

Vezi mai multe articole