on

Cum sa ai aer curat si sanatos in casa ta din centrul orasului?

20 decembrie, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

sistem purificare aer

 

Am fost învățați că nu putem să le avem pe toate. Viața este plină de momente în care a lua decizii înseamnă - mai mult sau mai puțin - a face sacrificii sau compromisuri. Cam aceeași este și situația și când ai decis să locuiești în centrul orașului, aproape de punctele de interes… dar și în plină poluare.

Cui nu îi place să respire aer curat? Cine nu vrea un somn odihnitor și o casă lipsită de alergeni?

 

Dar cum putem obține acest lucru fără să trebuiască să ne mutăm la zeci de kilometri distanță de haosul orașului… eventual într-un sat montan plin de copaci și neatins de mână de om?

În secolul XXI răspunsul este mult mai aproape decât ți-ai imagina: este suficient să ai instalat un sistem de aerisire prin ventilatie cu recuperare de caldura și astfel oriunde ar fi locuința ta amplasată… în interior ești ferit de poluare!

Partea frumoasă este că acest sistem nu te ajută doar să îți creezi propria oază de prospețime… ci mai are și multe alte beneficii!

 

Care sunt beneficiile unui sistem de ventilație mecanică?

 

Sistemul de ventilație mecanică controlată, cu recuperare de căldură are o mulțime de beneficii… atât pentru sănătatea ta fizică, dar și pentru cea financiară! El reprezintă o investiție extraordinară care te ajută să faci economii pe termen lung!

Locuind în plin oraș, ai o mulțime de cheltuieli. Impozitul este mai mare decât la periferii, taxele de întreținere, parcare, șamd… toate sunt mai mari. Cum ar fi ca facturile la gaz și electricitate să fie mai mici? Mai ales acum, în contextul creșterilor din domeniul energetic?

 

Dar cum se obține această economie?

 

Secretul constă în unitatea de recuperare de căldură pe care îl are acest sistem. Ce se întâmplă de fapt este că aerul din exterior pătrunde în sistem, este filtrat, preia energia (temperatura) celui viciat din exterior și abia apoi intră în casă. În același timp, aerul din interior - mai cald - face schimbul energetic cu primul, fix înainte de a ieși din sistem. Iar această mișcare se produce în continuu. În felul acesta vara nu mai ai nevoie de aparatul de aer condiționat - stabilind din start temperatura la care dorești să se realizeze acest schimb - în timp ce vara vei face economie la încălzire!

Cât privește beneficiile pentru sănătate, trebuie să știi că acest sistem te scapă de alergeni, substanțe poluante, praf, mucegai, acarieni, praf fin, VOC (compuși organici volatili) sau bacterii. Având aer proaspăt în continuu, te recuperezi mult mai ușor din boală. În plus, datorită faptului că ai o atmosferă mereu curată și proaspătă, vei observa îmbunătățiri și în ce privește calitatea somnului!

  

Îți place ideea dar te stresează aspectul grilelor de ventilație?

 

Dacă și tu ești o persoană care își dorește o casă curată și aerisită… dar totodată ții și la aspectul acesteia, atunci poți să te relaxezi. Agenția de design interior Sieger Design s-a gândit la toate, creând o gamă de grile de ventilație moderne, cu un aspect potrivit pentru orice stil… și pentru toate gusturile.

Astfel, în cazul în care vrei să te convingi, poți să vezi câteva idei decorare perete pentru case aerisite prin sistem de ventilatie. Vei vedea că acest element de decor poate fi chiar vedeta unei încăperi.

Așadar, să recapitulăm: poți avea aer curat, copii sănătoși, recuperare ușoară din boală, facturi mai mici la utilități… poți invita prietenii la tine fără să rămâi cu mirosuri neplăcute în casă și cu nevoia de a aerisi o noapte întreagă… și în plus te alegi și cu o oportunitate de a face câteva schimbări de look locuinței tale. Sună bine, așa-i?

Nu mai aștepta momentul să investești în tine și în sănătatea locuinței tale. Alege să faci un upgrade acum!

Surse foto: pexels.com, designgitter.de

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tehnici Feng Shui pentru un somn linistit Tehnici Feng Shui pentru un somn linistit
Amenajarea livingului in stil Feng Shui Amenajarea livingului in stil Feng Shui
Feng Shui, folosirea in exces a celor 5 elemente Feng Shui, folosirea in exces a celor 5 elemente
Biblioteci de poveste Biblioteci de poveste
Baie - amenajare Feng Shui Baie - amenajare Feng Shui
Amenajarea Feng Shui si numerologia Amenajarea Feng Shui si numerologia

Vezi mai multe articole