on

Igienizarea bucatariei

30 iulie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Indiferent ca vorbim de bucataria unui restaurant sau de bucataria proprie, curatenia, dar si igienizarea suprafetelor sunt principalele aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere pentru a ne mentine starea de bine. Cu toate ca microbii exista in casele noastre, au existat dintotdeauna si vor continua sa existe, trebuie sa igienizam periodic locuinta, mai ales in aceasta perioada cand riscurile sunt mult mai ridicate (in contextul pandemiei de Coronavirus).

Desi, poate ne-am gandi ca baia este cea mai murdara camera din casa, studiile au aratat ca bucataria este spatiul preferat al bacteriilor. Cum te poti asigura ca ai o bucatarie complet sigura?

- Buretele de vase si lavetele folosite la spalatul vaselor reprezinta un paradis pentru microbi, iti recomandam sa le dezinfectezi sau sa le inlocuiesti periodic.

- Curata si dezinfecteaza cat de des este posibil masa, blatul de bucatarie, dar si tocatoarele.

- Daca nu ai obiceiul sa speli alimentele inainte de a le depozita in frigider, iti recomandam sa dezinfectezi cat mai des toate spatiile acestuia.

- Chiuveta, cu toate ca o folosim zilnic si o curatam dupa fiecare utilizare, trebuie dezinfectata cel putin o data pe saptamana.

- Pune carnea cruda in caserole sau pe farfurii inainte de a o depozita in frigider.

- Curata cat mai des filtrul cafetierei/espressorului.

- Prosoapele de bucatarie trebuie curatate o data la 2-3 zile.

Cum te poate ajuta o masina de spalat rufe sa beneficiezi de o bucatarie complet sigura? Iata ce ne spun prietenii nostri de la Miele.

La doar 4 luni de la certificarea masinilor de spalat rufe pentru „cel mai inalt nivel de igienizare”, Miele obtine o noua confirmare de siguranta medicala, pentru masinile de spalat vase.

Astfel, microbiologii de la Universitatea Rhine-Waal de Stiinte Aplicate din Germania au concluzionat, in urma unei serii de teste, ca masinile de spalat vase Miele din generatiile G 5000 si G 7000 ofera rezultate exceptionale in ceea ce priveste eliminarea bacteriilor si chiar pot inactiva anumite virusuri, printre care si noul SARS-CoV-2.

Reducerea bacteriilor chiar si fara detergent

Cele doua certificari se refera atat la modelele ce includ programe de igienizare, dar si la cele ce utilizeaza PowerDisk, inovatia Miele la nivel mondial.

Mai mult, in cazul primelor produse, atestarea este valabila chiar si in situatia in care nu este utilizat detergent, testele demonstrand o reducere cu un factor de pana la 10.000 a bacteriilor de tip Enterococcus faecium (poate cauza meningita sau endocardita neonatala) si Micrococcus luteus.

In ceea ce priveste generatia G 7000, ce utilizeaza tehnologia AutoDos pentru a doza automat cantitatea de detergent necesara procesului de spalare, gradul extrem de inalt de igienizare este obtinut chiar si cu programele ECO 50 °C si QuickPowerWash 65 °C.

In cazul SARS-CoV-2, aceiasi cercetatori au concluzionat ca, prin combinatia de programe cu temperaturi de minimum 60 de grade Celsius si suficient detergent, virusul poate fi inactivat. De altfel, masinile de spalat vase Miele ating aceasta temperatura in cazul majoritatii programelor implementate, precum Hygiene 70 °C, Intensive 75 °C, QuickPowerWash 65 °C sau PowerWash 60 °C.

Concluzia testelor este ca masinile de spalat vase Miele elimina pana la 99,99% dintre bacteriile mentionate anterior si confera niveluri exceptionale de igienizare si curatare a veselei si tacamurilor.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Albul in bucatarie Albul in bucatarie
Cum sa ai o bucatarie practica Cum sa ai o bucatarie practica
Lumina din bucatarie - Partea a II-a Lumina din bucatarie - Partea a II-a
Prima camera video HD ce recunoaste mancarea Prima camera video HD ce recunoaste mancarea
Daca vrei sa schimbi ceva prin casa, incepe cu bucataria! Daca vrei sa schimbi ceva prin casa, incepe cu bucataria!
Care sunt cele mai bune blaturi de bucatarie? Care sunt cele mai bune blaturi de bucatarie?

Vezi mai multe articole