Pisica care sta in culcusul ei

Cum sa ingrijesti o pisica (partea 1)

11 iulie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pisica este un animal de companie independent, care se bucura de un foarte mare succes la noi in tara. Este usor de intretinut, curata, invata repede sa-si faca nevoile la litiera si nu trebuie sa o scoti afara de doua ori pe zi, cum se intampla in cazul unui caine. Daca decizi sa adopti acest animal de companie, iata cateva sfaturi privind ingrijirea ei.

Pisicii nu trebuie sa-i lipseasca litiera. Aceasta trebuie sa fie asezata intr-un spatiu ferit si linistit, trebuie sa fie spalata cu regularitate. Pisica nu isi va face nevoile intr-o litiera murdara si aflata intr-un loc zgomotos si circulat. In plus, o pisica are nevoie de cel putin 2 locuri de dormit.

Cu cat se intalneste mai putin cu alti oameni sau animale, cu atat mai mult va trebui sa te joci tu cu ea. Pisica se “spala” singura, in niciun caz sa nu o speli tu decat daca este absolut necesar. Daca pisica este murdara si nu isi face toaleta, acesta este un semn de boala. Daca trebuie neaparat sa o speli, atunci foloseste apa calduta si un sapun nedegresant. Blana ei nu trebuie sa-si piarda impermeabilitatea, in caz contrar risca sa moara de hipotermie.

Alimentele pe care oamenii le consuma nu sunt neaparat bune si pentru pisici. Ceapa poate fi otravitoare pentru ele. Castronul de mancare nu trebuie asezat in preajma litierei. In cazul in care o sterilizezi, e obligatoriu sa-i monitorizezi greutatea. Trebuie sa-i asiguri apa proaspata. Apropo, pisicilor le place sa bea apa d ela chiuveta pentru ca, prin natura lor, prefera apele curgatoare.

Desi sunt carnivore, pisicile mananca uneori si iarba, aceasta fiind ca un medicament pentru ele. Din pacate, atunci cand au nevoie de ceva verde, pisicile mananca florile din apartament, iar unele dintre ele pot fi toxice pentru pisici; de exemplu Aloe Vera, narcisa, yucca, laleaua, leandrul sau lacramioara.

Momentan ne oprim aici cu sfaturile pentru ingrijirea pisicii, dar vom continua cu ele intr-un articol ulterior.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Paduchii de gaina – Cum scapi de ei si de ce varul nu este solutia potrivita Paduchii de gaina – Cum scapi de ei si de ce varul nu este solutia potrivita
Sfaturi pentru ingrijirea broastelor testoase Sfaturi pentru ingrijirea broastelor testoase
Confortul pisicii de apartament Confortul pisicii de apartament
Grija sporita pentru caini pe perioada iernii Grija sporita pentru caini pe perioada iernii
KERBL | Cresterea si ingrijirea animalelor KERBL | Cresterea si ingrijirea animalelor
Sfaturi de baza pentru alimentatia unui caine Sfaturi de baza pentru alimentatia unui caine

Vezi mai multe articole