on

Cum sa iti transformi balconul intr-o oaza de relaxare

02 aprilie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In anotimpul cald, balconul, chiar si cel inchis, poate fi una din cele bune si accesibile alegeri pentru a te bucura de putin aer liber. Poate fi locul perfect in care sa iti bei cafeaua dimineata sau locul in care sa te relaxezi seara, dupa o zi obositoare.

Multi dintre noi folosim balconul ca spatiu de depozitare, iar transformarea lui intr-un spatiu de relaxare nu este tocmai o decizie usoara. Dar cu putina imaginatie si inspiratie le putem avea pe ambele.

Asa ca venim in ajutorul tau si sa iti prezentam cateva idei care sa te ajute sa imbini utilul cu placutul.

Inainte de a incepe amenajarea trebuie sa analizezi spatiul disponibil. Dimensiunile balconului va influenta semnificativ modul in care acesta va fi decorat.

Balconul inchis vs Balconul deschis

Un balcon inchis, mai ales unul izolat termic, este mult mai usor de amenajat. El poate fi tratat ca o camera de sine statoare, poate fi transformat in locul preferat pentru servirea mesei, un birou etc.

In cazul unui balcon deschis optiunile de decorare sunt mult mai limitate. Pardoseala, obiectele de mobilier, dar si vopseaua trebuie sa fie rezistente la apa si la schimbarile de temperatura.

Tine cont de acest aspect cand te pregatesti de amenajarea spatiului.

Balconul de mici dimensiuni

Daca ai un balcon de mici dimensiuni alege culorile pastel, astfel vei oferi senzatia de aerisire. In ceea ce priveste mobilierul este indicat sa optezi pentru obiecte multifunctionale. Pentru a profita din plin de spatiu include piese de mobilier pliabile, scaune cu spatiu de depozitare, mese pliabile, mobilier pe roti care poate fi mutat foarte usor etc. Bancutele cu lata de depozitare sunt si ele foarte utile.

Profita din plin de peretii balconului, poti monta rafturi inalte pe care sa le folosesti pentru depozitare.

Balconul spatios

Daca esti proprietarul unui balcon spatios posibilitatile de amenajare sunt mult mai numeroase, dar ai grija sa nu il aglomerezi cu obiecte sau sa blochezi caile de acces. 

Vrei o “mini gradina” in balcon? Daca vrei sa iti transformi balconul in mica ta oaza de relaxare din mijlocul orasului, atunci plantele nu trebuie sa lipseasca. Alege plante care raman inflorite o perioada cat mai mare de timp, cum ar fi muscatele sau trandafirii pitici. Jardinierele sunt mai mult decat necesare daca vrei sa exploatezi la maximum spatiul mic pe care il ai la dispozitie. Poti alege jardiniere exterioare pe care le agati in afara balconului sau chiar ghivece suspendate unde plantele pot sta ca intr-o adevarata gradina luxurianta.

Si pentru ca balconul este, in primul rand, un spatiu intim, nu ezita sa il infrumusetezi cu elemente decorative care fac parte din spatiul tau personal. Poti sa agati pe pereti rame colorate in care sa iti pui fotografiile din vacante sau mici suveniruri aduse de tine din calatorii. In definitiv, cu putina imaginatie, te poti simti de fiecare data cand iesi pe balcon ca intr-o mica vacanta.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Reguli la plantarea murilor si a zmeurilor Reguli la plantarea murilor si a zmeurilor
Pregatirea balconului sau a terasei pentru vara Pregatirea balconului sau a terasei pentru vara
Decorarea balconului Decorarea balconului
Sfaturi DIY de montare a plasei impotriva insectelor Sfaturi DIY de montare a plasei impotriva insectelor
Pentru o terasa exterioara, granit sau ardezie? Pentru o terasa exterioara, granit sau ardezie?
4 motive pentru care cumpararea unui dulap de balcon este cea mai buna decizie 4 motive pentru care cumpararea unui dulap de balcon este cea mai buna decizie

Vezi mai multe articole