Relaxare in piscina

Ce substante sa folosesti pentru intretinerea piscinei

04 martie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Mai sunt cateva luni pana cand va sosi vara, dar gandul deja zboara la soare, plaja si mare, sau macar la o balaceala in piscina. Daca tot am pomenit de balaceala in piscina, iata cateva sfaturi in legatura cu substantele folosite la intretinerea piscinei. Pentru mentinerea calitatii apei dintr-o piscina, pe langa sistemul de filtrare mai trebuie sa folosesti si substante chimice netoxice.

Bromul. Il pui in skimmer sau intr-un brominator, unde se dizolva lent. Bromul este ideal pentru tratarea regulata a apei din piscina.

Oxigenul activ. Are rolul de a dezinfecta apa din piscina. Lupta eficient impotriva algelor.

Clorul „Rapid”. Se gaseste sub forma de tablete si este indicat in tratamentul rapid al apei din piscina.

Clorul „Lent”.  Cum ii spune si numele, acesta se dizolva lent, asigurand dezinfectarea piscinei pentru un intreg sezon.

Foculantul lichid. Aceasta substanta face ca murdaria din apa sa se scufunde si sa se depuna pe fundul bazinului.

Antialgele. Previn depunerea mineralelor pe peretii piscinei si pe accesorii.

pH-Plus sau pH-Minus. Un produs care se prezinta sub forma de granule si care, dizolvat in apa, ajuta la stoparea invaziei algelor verzi, respectiv a algelor albe.

Ca sa stii, algele verzi se dezvolta atunci cand PH-ul este prea mic, iar algele albe se dezvolta atunci cand PH-ul apei este prea ridicat.

Avand in vedere ca o piscina inseamna o investitie initiala consistenta, nu poti face rabat la costurile ulterioare de intretinere a piscinei si de mentinere a calitatii apei.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Construirea piscinei: solutia care iti permite sa faci economii importante Construirea piscinei: solutia care iti permite sa faci economii importante
Sanatatea piscinei: Cum mentinem calitatea apei [Partea a II-a] Sanatatea piscinei: Cum mentinem calitatea apei [Partea a II-a]
Cum iti pregatesti piscine pentru vara Cum iti pregatesti piscine pentru vara
Constructiile de piscine in Romania. Rolul si avantajele bordurilor de piscina. Constructiile de piscine in Romania. Rolul si avantajele bordurilor de piscina.
Dezumidificarea piscinelor Dezumidificarea piscinelor
Piscine gonflabile pentru gradini mici Piscine gonflabile pentru gradini mici

Vezi mai multe articole