Cum sa obtii un stil eclectic in baie

15 octombrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Stilul eclectic este unul din stilurile arhitectonice folosite în secolul 19 si care era caracterizat prin combinatia de elemente din diverse stiluri istorice intr-o singura lucrare. In Romania, numerosi arhitecti formati in spiritul eclectismului au realizat numeroase constructii in acest stil. Palatul Bancii Nationale, Atheneul Roman sau Casa de Economii si Consemnatiuni sunt doar cateva exemple. Stilul eclectic poate fi aplicat si in baie ta, nu doar pe fatadele si interioarele cladirilor, folosind cateva idei simple.

1. Mixeaza epoci diferite. Pe principiul “ceva vechi si ceva nou”, alatura in baia ta piese vechi, reciclate, cu piese noi si moderne. De exemplu, un robinet modern alaturi de o oglinda rotunda, reconditionata, sau un dulapior executat manual, mostenit de la bunica, alaturi de un cos modern, cu mecanism de deschidere a capacului prin actionarea cu piciorul, pentru rufele murdare.

2. Mixeaza stiluri diferite. Cada si chiuveta cu muchii rotunjite, imbinate cu baterii patratoase, cu unghiuri drepte. Sau gresie cu placi mari si masca din lemn pentru chiuveta.

3. Mixeaza linii si texturi. Imbina suprafete netede cu suprafete denivelate. Placheaza podeaua cu marmura si peretii cu mozaic. Contrastul dintre placile mari si cele mici iese in evidenta.

4. Mixeaza accesoriile clasice cu cele nonconformiste, iesite din comun. Decoreaza baia cu o macheta de avion sau de nava cu panze. Sau decoreaza peretii cu fotografii in rame clasice, sobre. O alta idee ar fi sa folosesti caramida aparenta pe unul dintre pereti, dand astfel impresia unei pivnite sau crame.

Nu uita ca stilul eclectic inseamna libertate in design. Fara constrangeri, fara reguli pe care sa le respecti cu strictete. Ideea este sa incalci regulile.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tipuri de cazi-Partea a II-a Cazile din fonta Tipuri de cazi-Partea a II-a Cazile din fonta
Omnires - Colectia NEO M+ Omnires - Colectia NEO M+
Bateria de chiuveta cu senzori - avantaje si dezavantaje Bateria de chiuveta cu senzori - avantaje si dezavantaje
Solutii ingenioase pentru bai mici Solutii ingenioase pentru bai mici
Blaturi pentru baie din quartz – Cat de rezistente sunt? Blaturi pentru baie din quartz – Cat de rezistente sunt?
Ventilatoarele de baie: Cum le alegi si de ce trebuie sa tii cont Ventilatoarele de baie: Cum le alegi si de ce trebuie sa tii cont

Vezi mai multe articole