on

Cum scapi de limacsi

16 februarie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Limacsii, cunoscuti si ca melcii fara “casa” sau cochilie, sunt marii dusmani ai gradinilor. Acesti melci au un apetit iesit din comun pentru salata, varza, conopida, dar si alte categorii de legume sau flori. Invazia limacsilor este pur si simplu devastatoare, acesti melci par a fi imuni la orice masuri de control. Si acum se pune marea intrebare: cum scapi de ei?

Cel mai eficient mod de aparare impotriva oricarui daunator este prevenirea, adica realizarea unei frontiere care sa blocheze invazia daunatorilor. Cel de-al doilea pas este detectarea timpurie si controlul.

Raspunsul logic la intrebarea “cum scapi de limacsi” e sa mergi la o farmacie fitosanitara si sa cumperi o “solutie” impotriva lor. Poti incerca, de exemplu, Optimol, un produs sub forma de granule, care are o perioada lunga de actiune, nu este daunator pentru mediul inconjurator si care se dovedeste eficient.

Insa, daca pretul produselor din farmaciile fitosanitare este o problema, poti incerca si solutii…. casnice.

Presara nisip, pietris, cenusa sau coji maruntite de oua in jurul florilor sau legumelor atacate de catre limacsi, realizand astfel o bariera.

Cultiva rozmarin prin gradina si de-a lungul gardurilor. Melcilor si limacsilor nu le place aceasta planta, ii va tine la distanta.

Aclimatizeaza in gradina melci din specia Rumina decollata. Acestia se hranesc cu frunze moarte, deci nu vor fi o amenintare pentru plantele tale, dar le plac si ouale limacsilor, impiedicandu-i astfel sa se inmulteasca.

Limacsilor le place…berea. Mai precis, sunt atrasi de mirosul berii. Iata ce capcana poti sa construiesti pentru limacsi. Taie un PET gol, nu mai inalt de 10 centimetri. Umple-l cu bere si aseaza-n in pamant, intr-o mica groapa. Limacsii vor intra in el si vor muri inecati in bere. Mai exista si varianta cumpararii unor capcane din magazinele de bricolaj si gradina.

O alta solutie o constituie ratele si gainile. Pur si simplu lasa in gradina cateva rate sau gaini si acestea iti vor “curata” gradina de limacsi.

Speram ca aceste informatii te vor ajuta sa scapi de acesti daunatori.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Luna iulie in gradina si livada Luna iulie in gradina si livada
Aleea din gradina! Aleea din gradina!
Fierul forjat confera eleganta gradinii Fierul forjat confera eleganta gradinii
Rarirea plantelor lemnoase la debutul primaverii Rarirea plantelor lemnoase la debutul primaverii
Irigatii si agricultura in desert Irigatii si agricultura in desert
Tehnologii noi pentru irigarea gradinii Tehnologii noi pentru irigarea gradinii

Vezi mai multe articole